Taal

De boom van de hoop

Navalny in de traditie van onrecht in Rusland
diverse auteurs, onder wie Yolanda Bloemen, Maxim Osipov e.v.a.

Van Oorschot, 176 blz., paperback, 2021, ISBN 9789401615327
'De boom van de hoop' is een eerbetoon aan Aleksej Navalny en aan de vele anderen die met hem de strijd voor een beter Rusland voeren. Nieuwe, speciaal voor deze uitgave geschreven teksten, worden afgewisseld met historische teksten. Ook Navalny's laatste woord in de rechtzaal is opgenomen.

Aleksej Navalny is opgesloten in de hoop dat men hem vergeet. Maar, zoals een schorpioen die door een slang over de rivier wordt gezet toch niet anders kan dan steken, zo steekt Navalny zijn beulen, schrijft Michail Kazachkov in deze bundel. De hele wereld en iedereen in Rusland die niet zijn laatste restje geweten verloren heeft, spreekt over Navalny. In dit boek schrijven journalisten, vertalers en schrijvers van nu over de moed van Navalny, zijn lot en dat van alle politieke gevangenen in Rusland. Maar wie sprak krachtiger en met groter ervaring over monddood maken en knechting dan Charms, Solzjenitsyn, Martsjenko, Sjalamov?

Met bijdragen van Yolanda Bloemen, Daniil Charms, Arnon Grunberg, Sergei Guriev, Mikhail Kazachkov, Michel Krielaars, Osip Mandelstam, Anatoli Martsjenko, Egbert Myjer, Aleksej Navalny, Maxim Osipov, Karel van het Reve, Hella Rottenberg, Lev Rubinstein, Varlam Sjalamov, Hubert Smeets, Alexander Solzjenitsyn en Sana Valiulina.

De opbrengst van het boek is bestemd voor een Russische organisatie ter bevordering van vrijheid van meningsuiting en hulp aan politieke gevangenen.
Op voorraad
€ 15,00
Search engine powered by ElasticSuite