Taal

Rusland

Boudon, B.

De Lantaarn, 128 blz., gebonden, 2005, ISBN 9789054263326
Cultuur en keuken, gewoonten en tradities, authentieke recepten en foto's van Siberië tot het zonnige zuiden, van de Crela tot aan de Kaukasus, van het Baltische gebied tot aan Azië. De veelzijdigheid en tegenstellingen hebben één ding gemeen: de spreekwoordelijke Russische gastvrijheid, de vreugde van het genieten en feestvieren. De Russische keuken verenigt uiteenlopende culturen en gebieden. We zien Aziatische rijst- en noedelgerechten naast specialiteiten uit het Baltische gebied; paddenstoelen, bessen en wild uit de uitgebreide bossen van Siberië; vis en kaviaar uit de rivieren, meren en zeeën, zongerijpte vruchten uit het zuiden en niet te vergeten de wodka en champagne uit geheel Rusland. Dit boek is een eerbetoon van de Russische schrijfster aan haar moederland en een uitnodiging om de onuitputtelijke keukenschatten van Rusland te leren kennen en ervan te gaan houden.
Op voorraad
€ 9,99