Taal

Belarus

The last European dictatorship
Wilson, Andrew

Yale University Press, 256 blz., paperback, 2021, ISBN 9780300259216
Een uitgebreide geschiedenis van het moderne Belarus - van de onafhankelijkheid in 1991 tot de omstreden presidentsverkiezingen in 2020.

In 2020 kwam Belarus over de hele wereld in het nieuws toen protesten uitbraken in de nasleep van een beladen presidentsverkiezing.
Andrew Wilson schrijft over de gecompliceerde weg van Wit-Rusland naar een natie en over de politiek en economie sinds het onafhankelijk werd in 1991. En over de mate waarin Aleksandr Loekasjenko de macht heeft, de groei van de oppositiebeweging, de protesten en het gewelddadige optreden daarbij na de presidentsverkiezing.
Wilson onderzoekt ook de vooruitzichten voor Belarus en wat dit betekent voor Europa als geheel: zal Loekasjenko ten onder gaan of met Russische steun overleven?

Andrew Wilson is hoogleraar Oekraïense studies aan het University College in London en senior beleidsmedewerker bij de European Council on Foreign Relations. Hij is de auteur van The Ukrainians: Unexpected Nation and Ukraine Crisis: What It Means for the West''.
Op voorraad
€ 16,50
Search engine powered by ElasticSuite