Taal

pegasus in het kort

Pegasus is specialist op het gebied van Russisch en andere Oost- en Midden-Europese talen & culturen, met een uitgeverij, een boekwinkel en een eigen import uit de betreffende landen.

literair fonds

Uitgeverij Pegasus heeft een literair fonds, waarin vooral de Russische literatuur uit de jaren 20 van de vorige eeuw centraal staat. Maar daarnaast is bijvoorbeeld ook de klassieker 'De brave soldaat Švejk' van Jaroslav Hašek (met de originele tekeningen van Josef Lada!) een geliefde titel in ons fonds.

woordenboeken en taalstudie

Verder houdt de uitgeverij zich de laatste jaren vooral bezig met woordenboeken en taalstudie. Russisch is daarbij onze grootste taal, met o.a. de door Pegasus ontwikkelde cursus 'Paspoort voor Rusland', de cursus 'Goed zo!' (Nederlands voor Russischtaligen) en de grote woordenboeken Nederlands-Russisch en Russisch-Nederlands. Wij breiden echter onze fonds ook uit naar de talen in Midden-Europa, met onder meer woordenboeken Nederlands-Roemeens en Roemeens-Nederlands, een curus Roemeens voor beginners, en woordenboeken Nederlands-Pools en Pools-Nederlands.
Sinds 2003 publiceert Pegasus een wetenschappelijke reeks onder de naam 'Pegasus Oost-Europese Studies' (POES). In deze reeks zijn o.a. Festschriften, dissertaties en congresbijdragen te vinden.

collectie Russische boeken

Onze winkel / slavische afdeling heeft een uitgebreide collectie Russische boeken, rechtstreekse import uit Rusland! Ook Poolse literatuur is bij ons in voorraad. En ieder boek uit Midden- en Oost-Europa kunnen wij voor u bestellen! Daarnaast zijn in onze winkel voor elke Midden- en Oost-Europese taal woordenboeken en leermiddelen aanwezig.

vertaalde Oost- en Midden-Europeanen in het Nederlands

Buiten deze gespecialiseerde importboeken is het Nederlandstalige boek ook leverbaar in de vorm van 'vertaalde Oost-Europeanen in het Nederlands'. Ook de op onze specialistie van toepassing zijnde titels over geschiedenis, Oost-Europakunde, secundaire literatuur, kunst, reis, muziek en dvd's hebben wij zo veel mogelijk in voorraad. Vanzelfsprekend kunt u natuurlijk ook ieder ander boek bij ons bestellen!

buitenlandse dag- en weekbladen en tijdschriften

Voor particulieren en bedrijven verzorgen wij abonnementen op dag- en weekbladen en tijdschriften uit o.a. Rusland, Polen en China. Elk periodiek kan bij ons besteld worden. Wij verzorgen de administratie, het tijdschrift wordt rechtstreeks vanuit het land aan uw adres gestuurd.

pegasus webwinkel

In onze webwinkel vindt u in de verschillende rubrieken ook andere interessante boeken uit onze eigen importvertegenwoordigingen. Titels van belangrijke Duitse en Chinese uitgevers o.m. op het gebied van literatuur, kunst, taalstudie, (vecht)sport en geneeskunde.

pegasus winkel

Het adres van onze 'gewone' winkel is Singel 367 te Amsterdam. Dat is in het centrum, nabij Koningsplein en Spui.
Een bezoek aan onze winkel is uw reis naar Amsterdam meer dan waard!

We zijn met het openbaar vervoer vanaf het Centraal Station te bereiken met tram 2, en 12 (halte Koningsplein) en 4, 14 of 24 (halte Rokin).
U kunt ook de Noord-Zuidlijn (metro 52) nemen, dan stapt u uit bij halte Rokin. Lopend doet u er vanaf het CS ruim een kwartier over.
Als u met de auto komt, kunt op het Singel parkeren. Het tarief is € 5 per uur.

openingstijden:

ma: 13.00u tot 18.00u
di-vr: 10.00u tot 18.00u
za: 11.00u tot 17.00u

privacyverklaring Pegasus

Hier vindt u onze privacyverklaring.

 

contact: pegasus@pegasusboek.nl

Search engine powered by ElasticSuite