Taal

ons specialisme

Als uitgeverij is Pegasus dé specialist voor Oost- en Midden-Europese taal & cultuur in Nederland en België.

literair fonds

De uitgeverij heeft een literair fonds, waarin vooral de Russische literatuur uit de jaren ’20 van de vorige eeuw centraal staat. Maar daarnaast is bijvoorbeeld ook de klassieker ‘De brave soldaat Švejk’ van Jaroslav Hašek (met de originele tekeningen van Josef Lada!) een geliefde titel in ons fonds.

woordenboeken en taalstudie

Verder houdt de uitgeverij zich de laatste jaren vooral bezig met woordenboeken en taalstudie. Russisch is daarbij onze grootste taal, met o.a. de door Pegasus ontwikkelde cursus ‘Paspoort voor Rusland’, de cursus ‘Goed zo!’ (Nederlands voor Russischtaligen) en de grote woordenboeken Nederlands-Russisch en Russisch-Nederlands. Wij breiden echter ons fonds ook uit naar de talen in Midden-Europa, met onder meer woordenboeken Nederlands-Roemeens en Roemeens-Nederlands, een cursus Roemeens voor beginners, woordenboeken Nederlands-Pools en Pools-Nederlands en een woordenboek Kroatisch-Nederlands.

POES

Sinds 2003 publiceert Pegasus een wetenschappelijke reeks onder de naam ‘Pegasus Oost-Europese Studies’ (POES). In deze reeks zijn o.a. Festschriften, dissertaties en congresbijdragen te vinden.

plannen

U kunt de komende jaren de volgende uitgaven verwachten:
- elk jaar drie deeltjes in de serie Slavische Cahiers
- verschillende delen in onze serie POES (Pegasus Oost-Europese Studies)
- Vladislav Vančura, Een grillige zomer (Oost 3)
- Vladislav Vančura, Verhalen (Oost 4)

- Lev Rubinstein, Verder en verder
- Michail Saltykov-Sjtsjedrin, 'De geschiedenis van een stad' (in het Russisch 'Istorija odnogo goroda' (1869/70)).
- 'Pegasusboek van de Russische poëzie'. Een – uitgebreide – uitgave van de Russische poëzie, met de gedichten in het Russisch en de letterlijke (proza)vertaling.
- Servisch-Nederlands Woordenboek (2017)
- Nederlands-Estisch woordenboek 

fondslijsten

Er zijn verschillende fondslijsten beschikbaar, die als pdf-bestand te vinden zijn op de website. Wilt u liever een gedrukte versie toegestuurd krijgen, dan kunt u die natuurlijk bij ons aanvragen op pegasus@pegasusboek.nl.