Taal

Van Leningrad naar Sint-Petersburg

Nederlandse herinneringen aan een wonderlijke stad
Bercken, Wil van den, Arthur Langeveld (redactie)

Pegasus, 168 blz., paperback, 2019, ISBN 9789061434566
Met bijdragen van Wil van den Bercken, Gerard Kruisman, Arthur Langeveld, Alexander Münninghoff, Aai Prins, Hella Rottenberg, Kees Verheul en Philip Westbroek.

In 'Van Leningrad naar Sint-Petersburg' wordt een chronologisch beeld geschetst van een veranderende stad. Behalve een toeristenstad is het ook een studiestad voor slavisten en andere professionele Rusland-geïnteresseerden. Tientallen Nederlandse studenten hebben er in de afgelopen decennia voor kortere of langere tijd verbleven. In deze bundel doen acht van hen verslag van hun toenmalige belevenissen, die zich uitstrekken van begin jaren 70 tot 2010. De verslagen geven een beeld van de moeilijke maar ook de aangename kanten van een (studie)verblijf in Leningrad en Sint-Petersburg.

Naast de persoonlijke verhalen beschrijven twee informatieve artikelen de geschiedenis en cultuur van Sint-Petersburg, alsmede de plaats die de stad inneemt in de Russische literatuur van Poesjkin tot Achmatova.

"Leuk aan dit boek is dat het allemaal berust op persoonlijke ervaringen en herinneringen. Een fascinerend boek voor iedereen die wil begrijpen hoe het komt dat de huidige generatie docenten Russisch en ruslandkunde gefascineerd werden door de stad van de eerste en enige tsaar die Nederlands sprak."

Op voorraad
€ 18,50
Search engine powered by ElasticSuite