Taal

Tales from the Black Sea

Verhalen van de Zwarte Zee
Spiertz, Bert
Lecturis, 192 blz., gebonden, 2023, ISBN 9789462264984
De Zwarte Zee is sinds millennia een kruispunt tussen Europa en Azië. Zijn kusten zijn ontmoetingsplaatsen van contrasterende culturen, godsdiensten en ideologieën met even zoveel potentieel voor ernstige conflicten.
Bert Spiertz volgde tijdens een aantal reizen deze ruim vierduizend kilometer lange kust door zes landen, met Istanbul als begin en eindpunt. Tales from the Black Sea voert van de Bosporus en Turkse havensteden als Trabzon naar Batoemi in Georgië en het mondaine Russische kuuroord Sotsji. Maar ook naar het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en de Oekraïense steden Cherson en Odesa, naar de prachtige maar bedreigde waterwereld van de delta van de Donau en de Bulgaarse riviera. Het blijkt dat de geschiedenis hier vaak nog niet voorbij is en pijnlijk voortleeft in de stenen, het landschap en in de hoofden van veel mensen. Het is een gebied waar het knelt als het gaat om geopolitiek, religie, minderheden en onverwerkt verleden.

“Bert Spiertz stelde een schitterend fotoboek samen uit alle beelden die hij meenam van zijn reizen langs de kusten van de Zwarte Zee”
- Olaf Tempelman
Op voorraad
€ 35,00
Search engine powered by ElasticSuite