Taal

De dood van de perfecte zin

OOST! 11
Raud, Rein
Pegasus, 200 blz., paperback, 2023, ISBN 9789061435013

Vertaling uit het Estisch door Frans van Nes

De dood van de perfecte zin speelt zich af tijdens de laatste dagen van de Sovjettijd in Estland en gaat over een clandestiene operatie om compromitterend materiaal het land uit te smokkelen. Een groep jonge dissidenten die voor onafhankelijkheid is, bedenkt een plan, maar de veiligheidsdiensten zijn nooit ver weg. Familie- en vriendschapsbanden worden op de proef gesteld, want wie is er te vertrouwen?

Soms komt in deze gelaagde roman Rein Raud zelf aan het woord, die vanaf een afstandje commentaar levert en zijn persoonlijke herinneringen en observaties over deze periode deelt, maar ook universele vragen stelt over hoe relaties worden beïnvloed door ingrijpende historische veranderingen.

Raud brengt een wereld tot leven waarin hoop op verandering bestond naast de aanhoudende paranoia van een totalitair regime, waarvan velen niet wisten dat het al op instorten stond.

Rein Raud (1961) is een van Estlands bekendste schrijvers. Hij publiceerde poëzie, vijf romans, verscheidene korte verhalen en toneelwerk. Naast zijn literaire loopbaan was hij verbonden aan meerdere universiteiten en staat hij bekend om zijn vertalingen van Japanse klassieke literatuur.
Op voorraad
€ 23,50
Search engine powered by ElasticSuite