Taal

Het boek der fluisteringen

Vosganian, Varujan
Pegasus, 424 blz., paperback, 2019, ISBN 9789061434627

Nu verkrijgbaar als paperback!

Vertaald door Jan Willem Bos
'Het boek der fluisteringen' is een kleurrijke en schilderachtige kroniek van het leven in de Armeense wijk van de Roemeense stad Focșani in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd is het een aangrijpende historie van een familie en een gemeenschap waar de geschiedenis niet al te zachtzinnig mee is omgegaan. Vosganian beschrijft met verve hoe de communistische machtsovername het bestaan van de mensen, met hun niet te onderdrukken aandrang om handel te drijven, op de kop zet. Intussen schemeren op de achtergrond onvermijdelijk de herinneringen aan de gruwelen die de oudere generatie in de jaren 1915-1916 heeft ondergaan en hoe in Roemenië een nieuw bestaan werd opgebouwd.

'Het boek der fluisteringen' is een van de indrukwekkendste romans die in Roemenië na de val van het communisme zijn gepubliceerd. Het boek is inmiddels in meer dan tien talen vertaald en heeft tal van onderscheidingen in de wacht gesleept. ‘Deze meesterlijke roman overtuigt niet alleen literair, maar is tevens een document van de herinnering.’ (Frankfurter Allgemeine) ''Het boek der fluisteringen' is een uitstekend geschreven boek.

"Diep aangrijpend (...) De auteur is een uitmuntend verteller." - NRC

De auteur belichaamt het Armeense volk door middel van een tragisch en complex epos.’ (La Nación, Argentinië) ''Het boek der fluisteringen' is de Oost-Europese tegenhanger van Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez.’ (Der Spiegel)

Varujan Vosganian (Craiova, 1958) is politicus, econoom, dichter en romancier en daarnaast ook voorzitter van de Armeense gemeenschap in Roemenië. Aan Het boek der fluisteringen ligt zijn eigen familiegeschiedenis ten grondslag, met grootvader Garabet als hoofdpersoon.
Op voorraad
€ 19,90
Search engine powered by ElasticSuite