Taal

POES 1: Die het kleine eert, is het grote weerd

Festschrift voor Adrie Barentsen
Pegasus, 398 blz., 2003, ISBN 9789061432814

Festschrift voor Adrie Barentsen ter gelegenheid van zijn afscheid als universitair hoofddocent Slavische Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam.

POES is een serie studies op het gebied van de Oost-Europese taalkunde, letterkunde, cultuurkunde en geschiedenis onder redactie van prof. dr. Raymond Detrez, prof. dr. Wim Honselaar, prof. dr. Thomas Langerak en prof. dr. Willem Weststeijn.
download contents POES 1 Festschrift Adrie Barentsen (153 kB) preface POES 1 Festschrift Adrie Barentsen (45 kB) Het Festschrift Die het kleine eert, is het grote weerd geeft uitdrukking aan de grote waardering die er onder collega’s - slavisten en niet-slavisten - in Oost- en West-Europa, en in Amsterdam in het bijzonder, leeft voor het wetenschappelijke werk, het onderwijs en de persoon van Adrie Barentsen. Gedurende zijn lange loopbaan aan de Universiteit van Amsterdam is hij door zijn grote deskundigheid op het gebied van de Russische taalkunde en de taalkunde in het algemeen, door zijn vele internationale publicaties, door zijn geduldige steun bij het onderzoek van anderen, door zijn inzet voor het onderwijs en de studenten en door zijn digitale bekwaamheid een enthousiast en stimulerend voorbeeld voor veel collega’s geweest. De in het Festschrift opgenomen bijdragen zijn afgedrukt in de talen waarin ze door de auteurs zijn geschreven.
Op voorraad
€ 32,00
Search engine powered by ElasticSuite