Taal

Het zwarte koninkrijk

Twardoch, Szczepan

Nieuw Amsterdam, 288 blz., paperback, 2021, ISBN 9789046827963
Warschau, 1939. Jakub Shapiro, vroeger koning van de onderwereld, strijdt een uitzichtloze strijd. Zijn gangsterrijk valt uiteen en het luxe leven is voorbij, zijn vrouw en zonen verlaten hem. Zijn oude geliefde Ryfka neemt hem onder haar hoede. Ze heeft maar één doel: overleven. Tienerzoon Dawid begint voedsel het Joodse getto binnen te smokkelen om zijn moeder en broer in leven te houden. Als de stad in puin ligt, vecht Ryfka met alles wat ze heeft voor het leven van Shapiro, terwijl Dawid nog maar één ding wil: wraak.
Szczepan Twardoch schildert een indringend portret van een gewelddadige tijd: de Duitse bezetting van het getto van Warschau. Met schitterende, ijskoude spanning vertelt hij over de zwaarste beproeving: mens te blijven.

Szczepan Twardoch (1979) geldt als een van de belangrijkste auteurs in zijn vaderland. Zijn roman De koning is de eerste die in het Nederlands werd vertaald.
De vertaling is van Charlotte Pothuizen.


Over De koning:

'De bereidheid van Twardoch om in de afgrond te kijken verheft deze daverende roman tot grote hoogten.' Publisher's Weekly

'Krachtige pageturner, alles aan dit boek grijpt je.' The New York Journal of Books

'Een duister sprookje met een van de meest gedenkwaardige psychopaten uit de moderne literatuur.' The Boston Globe

'Twardoch is de Tarantino van de Poolse literatuur.' Frankfurter Allgemeine Zeitung
Op voorraad
€ 22,99
Search engine powered by ElasticSuite