Taal

Als ik sterf in een vreemd land

Pickhart, Kalani

Ambo|Anthos, 328 blz., paperback, 2022, ISBN 9789026361951

‘Ik heb deze fantastische roman verslonden. Ik heb het nieuws over Poetin en Oekraïne gevolgd, maar niets heeft me zo’n goed beeld gegeven van wat de Oekraïners hebben doorstaan en me zo geraakt als deze roman.’ – The Washington Post

Als ik sterf in een vreemd land van Kalani Pickhart is een debuutroman over leven in onderdrukking en de zoektocht naar liefde, die zich afspeelt ten tijde van de Euromaidan-protesten in Oekraïne.
Kyiv, 2013. Duizenden mensen gaan de straat op om te protesteren tegen president Janoekovitsj. Er wordt met scherp op hen geschoten en meer dan honderd mensen komen om. In de nasleep van deze protesten kruisen de levens van vier mensen elkaar: Katya, een arts die is overgekomen uit de VS, verzorgt de gewonden in een noodhospitaal in het Sint-Michielsklooster. Onder hen bevindt zich Aleksandr, een pianist en voormalig KGB-agent, die cassettebandjes bij zich heeft waarop hij verslag doet van zijn leven. Katya verzorgt ook Misja, een ingenieur afkomstig uit een stad vlak bij Tsjernobyl, wiens vrouw is omgekomen door stralingsziekte. Sinds de protesten uitbraken is Misja dagelijks de straat op gegaan op zoek naar de jonge activist Slava. Samen vertellen deze vier mensen de complexe geschiedenis van Oekraïne. Terwijl Katya en Misja nader tot elkaar komen, ontmoet Slava een nieuwe liefde en vertrouwt Aleksandr zijn opzienbarende leven aan de cassettebandjes toe.
Op voorraad
€ 23,99
Search engine powered by ElasticSuite