Taal

Misdaad en straf

Dostojevski, Fjodor

Van Oorschot, 640 blz., gebonden, 2019, ISBN 9789028293168
Met Misdaad en straf (1866) veroverde Fjodor Dostojevski (1821‒1881) de wereld. Rodion Raskolnikov is een nobele, arme student die wordt verblind door het proto-nazistische denkbeeld van de übermensch en daarin de rechtvaardiging vindt voor een roofmoord op een rijk maar akelig oud mens. Zijn ziel wordt gered – althans, dat hoopt de lezer – door Sonja, een Petersburgse kindhoer.
Misdaad en straf – in de gloednieuwe, sprankelende vertaling van Hans Boland - is een van de spannendste detectives ooit. Dostojevski weet als geen ander de psychische constellatie van zijn personages millimeter voor millimeter bloot te leggen, op een manier die de lezer van begin tot einde onverbiddelijk meesleept.

NRC Handelsblad : ‘De nieuwe vertaling van Dostojevski’s Misdaad en straf leest als een roman van een 21ste-eeuwse schrijver.’ Het Parool: ‘Dostojevski is een geweldige schrijver, Misdaad en straf een fantastische roman en Boland heeft een pakkende vertaling afgeleverd.’ De Volkskrant: ‘Fasten your seatbelts, lezer.’
Op voorraad
€ 32,50
Search engine powered by ElasticSuite