Taal

Russische ravage

Leven met gewone Russen
Salemon, Helga
Pegasus, 208 blz., 2019, ISBN 9789061434511

Tip van Pegasus

Dit boek bevat waargebeurde verhalen over gewone Russen. Deze verhalen zijn tot stand gekomen vanaf 2007, toen Helga Salemon voor bijna drie jaar naar Moskou vertrok om te gaan werken als tolk-vertaler/analist op de Nederlandse ambassade. Al vanaf het begin nam zij zich voor om 'in te burgeren' in de Russische maatschappij. Vooral door haar kennismaking met de energieke lesbische activiste Bootsman mondde dat streven uit in vele belevenissen, die Salemon gaandeweg een beeld gaven van de tragikomische alledaagse werkelijkheid in post-Sovjet Rusland.

Helga Salemon is journalist, analist, en tv- en radiocommentator. Ze specialiseert zich in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Daarbij probeert ze vooral de vaak bizarre Russische werkelijkheid begrijpelijk te maken voor een Nederlands publiek. In 'Russische ravage' leest u hoe Salemon zelf deel werd van die alledaagse gekte. Maar ook thema’s als Poetins heerschappij, corruptie, en onze ingewikkelde relatie met Rusland komen terug in dit boek.

 

"Je leest dit binnen een paar uurtjes uit. Het is heel oprecht en grappig en je krijgt er zeker weten geen spijt van." - Laurie, Pegasus.

 

Op voorraad
€ 19,50
Search engine powered by ElasticSuite