Taal

Разные рассказы Юкагирским детям | Various Tales, for the Yukaghir Children

Struchkova, A., Odé, C. (editor) | Стручкова, А., Оде, С. (составитель)
Verlag der Kulturstiftung Sibirien, 90 blz., paperback, 2016, ISBN 9783942883276

Boek met verhalen, liedjes en gedichten van de Toendra Joegakieren in hun taal, maar ook in het Russisch en het Engels. U krijgt hierdoor een levendige inkijk in het dagelijks leven van dit volk. Het boek is verschenen in een serie die als doel heeft de talen van de volkeren in het Russische Verre Oosten te behouden en meer over hun cultuur te weten te komen. Cecilia Odé is tussen 2004 en 2016 in extreem koude winters en verzengend hete zomers naar het dorp Andrjoeskino in Noord-Oost Siberië gereisd om de uitstervende taal te helpen vastleggen.

This book provides a collection of Tundra Yukaghir tales, songs and poems in their language with Russian and English translations that vividly describe moments in the daily life of this people on the impressive tundra. 

Эта книга содержит тундренные юкагирские рассказы, песни и стихи, которые живо описывают моменты из еже дневной жизни в прекрасной тундре. Во время лингвистичесих экспедиций Сесилия Оде, которая изучает тундренный юкагирский язык и культуру, собрала и записала тексты Акулины Стручковой. 
(nog) niet leverbaar
€ 18,00
Search engine powered by ElasticSuite