Taal

AFGELAST: Boekpresentatie Boris Pilnjak

Gezien de maatrgelen hebben we helaas moeten besluiten de boekpresentatie te annuleren. WE hopen op een herkansing in januari / februari.

Beste lezer,

Wij nodigen je, mede namens de vertalers Eva van Santen en Tamara Schermer-Witte van harte uit voor de boekpresentatie van


Boris Pilnjak
Het lot van een Russische vrouw in China
(Slavische Cahiers 41 | 119 pag. | pap. | € 17,50)

op vrijdagmiddag 3 december van 16:00 tot 18:00uur bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam).

'Het lot van een Russische vrouw in China' is gebaseerd op een dagboek van een vrouw, die na de Revolutie getrouwd is met een aanvoerder van het Rode Leger. Na zijn dood komt ze als concubine in China terecht, en dat is eigenlijk pas het begin.

Boris Pilnjak bewerkte het dagboek samen met de schoonzus van de schrijfster. Als aparte uitgave verschijnt het onder beider naam in 1931. Als één van de populairste schrijvers van zijn tijd – van geen andere auteur in de Sovjet-Unie werd er zoveel in de jaren twintig en dertig uitgegeven – kon Pilnjak zich veel permitteren. In de jaren dertig veranderde dat, ondanks zijn pogingen om literatuur te schrijven die in lijn was met de politieke ideologie. In 1937 werd hij, zoals vele schrijvers en kunstenaars tijdens de Grote Terreur, geëxecuteerd.

Het boek is vertaald door Eva van Santen en Tamara Schermer-Witte. Willem G. Weststeijn schreef de inleiding.

De toegang is gratis, wel vragen wij je ons te berichten als je aanwezig wilt zijn. Dat kan telefonisch via 020-623 11 38 of via e-mail naar winkel@pegasusboek.nl. We nemen de coronamaatregelen uiteraard in acht en vragen bij binnenkomst om je QR-code of negatieve testuitslag.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

AFGELAST: Boekpresentatie Boris Pilnjak
Search engine powered by ElasticSuite