Taal

Hans Boland bij Pegasus

Amsterdam, 2 maart 2018

Hierbij nodigen wij u mede namens schrijver Hans Boland en uitgeverij G.A. van Oorschot van harte uit voor de feestelijke presentatie van zijn nieuwe roman

Vaderinstinct
(2018, 128 blz., pap., € 17,99)

op donderdag 8 maart van 17 tot 19 uur in onze boekhandel.


Vaderinstinct is de geschiedenis van een ongehuwd vader. Hij is een uitgesproken representant van de generatie van 1968, die de heersende normen en waarden op tal van terreinen, en met name op dat van de seksualiteit, ter discussie stelt. Nog geen twintig jaar oud trouwt hij omdat zijn vriendin een kind wil, in een samenleving waarin bewust ongehuwde moeders nog niet bestaan.
Het flowerpowerhuwelijk loopt uit op een vechtscheiding die van veel langere duur zal blijken dan het huwelijk zelf. De maatschappelijke vooroordelen en hypocrisie met betrekking tot het instituut van het huwelijk zijn, alle revolutionaire denkbeelden van de jaren zestig ten spijt, niet minder geworden. Maar waar voorheen de vrouwen hier het slachtoffer van waren, is het nu de beurt aan de mannen: zoals in vroeger tijden van een ‘ontrouwe’ vrouw de kinderen – en daarmee ook de kleinkinderen – werden afgepakt, is het nu de ‘ontrouwe’ man die met deze straf wordt geconfronteerd.
Vaderinstinct is een kwetsbaar en intiem verhaal van een vader die de strijd om zijn zoon – en kleinzoon – niet opgeeft.

 

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Roel van Duijn.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Wel verzoeken we u vriendelijk ons van uw komst op de hoogte te stellen: per mail winkel@pegasusboek of telefonisch 020-6231138. U kunt dan tevens aangeven of u een gesigneerd exemplaar wilt reserveren.

Met vriendelijke groet,

De medewerkers van Pegasus

 

 

Search engine powered by ElasticSuite