Taal

Lezing en boekpresentatie in de Dominicuskerk

Beste Pegasus-vrienden,

Pegasus organiseert op zondag 12 februari opnieuw een literaire middag in de Dominicuskerk.
Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur: Inloop en welkom
14.15 uur: Guido Snel over literatuur uit Midden-Europa
15.00 uur: Pauze
15.15 uur: Gesprek met schrijfster Tatiana Țîbuleac en vertaalster Charlotte van Rooden over De glazen tuin (voertaal Engels)
16.00 uur: Afsluiting met een drankje

Natuurlijk is er een boekenstand met een mooie selectie van titels.
Wij vragen je om je aan te melden door het sturen van een mailtje naar pegasus@pegasusboek.nl

Deelnemers

Slavist Guido Snel neemt ons in deze lezing mee naar Midden-Europa. Aan de hand van schrijvers als Danilo Kiš (Servië) en Mihai Sebastian (Roemenië) gaat hij in op de literatuur van meertaligheid en multinationaliteit die zo kenmerkend is voor het gebied.

Guido Snel is deskundig over de regio en schreef er met Negen steden een rijk boek over. Ook heeft hij veel (spreek)ervaring als universitair docent Moderne Letterkunde aan de UvA.

'Alles wat Snel vertelt is de moeite waard voor het begrijpen van deze complexe regio, waar elk moment nieuwe oorlogen kunnen uitbreken op grond van door nationalistische politici uitgelokte etnische conflicten.' – NRC

Tatiana Țîbuleac (1978) is een Moldavisch-Roemeense schrijfster. Ze werd geboren in Chișinău en studeerde journalistiek en communicatie. Zij woont in Parijs.
Țîbuleac debuteerde in 2014 met een verhalenbundel. In 2017 verscheen Vara în care mama a avut ochii verzi (De zomer waarin mijn moeder groene ogen had), waarmee zij nationaal en internationaal doorbrak.

Met De glazen tuin won zij in 2019 de EU-prijs voor de literatuur.

Charlotte van Rooden werkt als literair vertaler uit het Roemeens en uit het Duits. Daarnaast geeft zij als lector aan de Universiteit van Boekarest Nederlandse taal en cultuur (taalverwerving, Nederlandse literatuur, geschiedenis en vertalen).
De glazen tuin werd door haar uit het Roemeens vertaald.

Charlotte van Rooden vertaalde eerder voor Pegasus Hartenvrouw van de Moldavische schrijver Iulian Ciocan.

 

Vrijwillige bijdrage

Het organiseren van dit evenement is niet zonder kosten.

De huur van de kerk, de sprekers, de drankjes.
Wil je helpen? Met een (kleine) bijdrage is het voor Pegasus mogelijk om ook in de toekomst leuke bijeenkomsten te organiseren.

Een bijdrage kun je overmaken op NL78ABNA0411763962 t.n.v. Pegasus o.v.v. boekenfeest. Of gebruik deze link  voor een tikkie.

Lezing en boekpresentatie in de Dominicuskerk
Search engine powered by ElasticSuite