Taal

Lezing Rosemary Sullivan

U I T N O D I G I N G

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor een lezing door Rosemary Sullivan

op donderdag 14 april 2016, van 17 tot 19 uur
bij boekhandel Pegasus, Singel 367, Amsterdam

naar aanleiding van het verschijnen van de Nederlandese vertaling van haar boek

De dochter van Stalin Het veelbewogen leven van Svetlana Alliloejeva
(De Geus 2016, 576 pag., geb., € 29,95)

De middag zal geleid worden door Sjeng Scheijen. De voertaal is Engels.

Svetlana Alliloejeva groeit op binnen de muren van het Kremlin. Ze is eigenwijs, intelligent, maar ook eenzaam, vooral na de zelfmoord van haar moeder. Ze heeft geen weet van de verschrikkingen die buiten het Kremlin plaatsvinden. Ook begrijpt ze niet waarom het ene na het andere familielid plotseling verdwijnt. Pas als ze ouder wordt, beseft ze wat voor man haar vader is en wat voor gruweldaden hij op zijn geweten heeft. Na zijn dood vlucht ze naar de Verenigde Staten. Maar ook al was ze geen onderdeel van haar vaders regime, Svetlana kan zijn reputatie niet ontlopen.

Rosemary Sullivan (Canada, 1947) is dichter en biograaf. Ze schreef eerder biografieën over Margaret Atwood en Gwendolyn MacEwen, waarvan de laatste is bekroond met diverse literaire prijzen. Ze is Officier in de orde van Canada en doceert aan de universiteit van Toronto.

Ruslanddeskundige Sjeng Scheijen, bekend van zijn boek Sergej Diaghilev, een leven voor de kunst, is momenteel als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden. In 2013 was hij artisitiek leider van het Nederland-Ruslandjaar.

Iedereen is welkom en de toegang is vrij.
Aanmelden: winkel@pegasusboek.nl of 020-623 11 38.

Search engine powered by ElasticSuite