Taal

Pegasus leesclub

Het is zover; de tweede editie van de Pegasus leesclub komt eraan! U bent van harte uitgenodigd. Na het succes van de eerste editie, waarbij we Zulajka opent haar ogen van Guzel Jachina hebben besproken, organiseren we op woensdag 15 mei om 19:00 onze tweede leesclub. Iedereen is welkom om met ons mee te lezen. Voor de volgende bijeenkomst hebben we gekozen voor het boek De akte van mijn moeder van András Forgách.

Hier kunt u de recensie in NRC lezen (vier sterren)
Beschrijving van het boek:

Bijna dertig jaar na de val van het communistische regime in Hongarije, komt András Forgách erachter dat zijn geliefde moeder als 'Mevrouw Pápai' informatie aan de geheime dienst rapporteerde. Niet alleen over bekenden, maar ook over vrienden, haar man en haar kinderen. Deze ontdekking slaat natuurlijk in als een bom. Hoe kon Bruria Forgách tegelijkertijd een liefdevolle moeder, echtgenote, steun en toeverlaat én informant zijn? De akte van mijn moeder beschrijft het pijnlijke proces om de geslaagde familie-façade te doorbreken en de feiten, de leugens en de contradicties boven tafel te krijgen. Wat waren de drijfveren en motieven van Bruria Forgách om alles over haar politiek actieve zoon te rapporteren? Is er naast de minachting voor de verraadster misschien ook zoiets als begrip mogelijk voor haar dubbelleven met al zijn afgronden en geheimen?

Hoe werkt het?

Het lezen doet u uiteraard zelf. Stuur ons een mailtje als u mee wilt doen. Voor € 27,99 koopt u een boek (€25,99) en toegangsbewijs (€2,-). Boek en ticket kunt u dan ophalen in de winkel, of thuis toegestuurd krijgen (in het tweede geval zijn er wel verzendkosten aan verbonden). Wij zorgen in ruil daarvoor voor de locatie, hapjes en drankjes, en een lopende discussie. Let op: dit evenement is alleen toegankelijk voor mensen met een ticket. Dit ticket is verkrijgbaar bij aanschaf van het boek in onze (web-)winkel.

Er zijn geen specifieke regels bij de leesclub. Het gaat vooral om de gezelligheid van samen napraten over een mooie uitgave. U kunt de passages die u mooi of juist afschuwelijk vond voorlezen, vertellen wat u zo raakte in uw favoriete stukken, recensies onderuit halen, of gewoon zitten en luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Of u nou een literatuurcriticus of een onervaren lezer bent; wij zijn van iedereen even benieuwd wat ze van De akte van mijn moeder vinden.


Stuur een mailtje naar pegasus@pegasusboek.nl als u mee wilt doen. Zorg ervoor dat de volgende informatie in de mail staat:

- Voor- en achternaam
- Of u het boek en ticket wilt ophalen (€ 27,99).
- Of u het boek en ticket thuis wilt ontvangen (€ 31,50). Stuur in dit geval ook adresgegevens mee.
- Wij sturen een bevestiging wanneer de aanmelding is ontvangen en maken een persoonlijk ticket. U kunt afrekenen in de winkel, of het bedrag overmaken naar NL78ABNA0411763962 t.n.v Pegasus onder vermelding ‘leesclub’. Zodra wij de betaling binnen hebben ontvangt u het boek en ticket!

We hopen u daar te zien!

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus Uitgeverij & Boekhandel

Pegasus leesclub
Search engine powered by ElasticSuite