Taal

Sasja Filipenko bij Pegasus

Beste lezer,

Met veel genoegen nodigen Meridiaan Uitgevers en Boekhandel Pegasus je uit voor de boekpresentatie van:

Hetze van Sasja Filipenko

De presentatie vindt plaats op woensdag 29 maart bij Pegasus Boekhandel (Singel 367, Amsterdam).

Programma:
16.00 uur: Inloop
16.15 uur: Welkom en start interview met Sasja Filipenko
17.00 uur: Vragenronde voor publiek
Napraten met een drankje

Over Hetze:
Een journalist die te veel weet. Een zoon die zijn vader verraadt. Een oligarch die geen genade kent. Media die op bestelling iemands reputatie verpesten.

Sasja Filipenko vertelt het verhaal van de idealistische journalist Anton Kwint, die het opneemt tegen een oligarch, die op zijn beurt bevel geeft om met Kwint af te rekenen. De hetze begint. Volodja Slavin is een oligarch met politieke ambities. Wanneer de jonge journalist Anton Kwint onthult dat de zelfverklaarde patriot zijn fortuin in het buitenland heeft geparkeerd en dat zijn familie liever aan de Côte d’Azur verblijft dan in Rusland, zweert Slavin wraak.

De stemmen van de jagers en de opgejaagde klinken: temporijk, onverbiddelijk, literair meesterlijk gecomponeerd – een roman dicht op de realiteit van een moedig criticus van Rusland en zijn geboorteland Belarus.

Sasja Filipenko (1984, Minsk) is een dissident en journalist uit Belarus, voormalig tv-presentator van een satirisch programma, scenarioschrijver en auteur van vijf romans.

Filipenko is een uitgesproken tegenstander van Loekasjenko en Poetin. Vanwege de politieke spanningen in Belarus en Rusland (hij woonde met vrouw en zoon in Sint-Petersburg) woont hij momenteel elders.

In 2021 verscheen al zijn roman De ex-zoon in Nederlandse vertaling.

Youtube: Sasja Filipenko vertelt over zijn roman 'Hetze'


Wij hopen je 29 maart te kunnen verwelkomen. Graag horen wij via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch (020 623 11 38) of je aanwezig zult zijn.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Sasja Filipenko bij Pegasus
Search engine powered by ElasticSuite