Taal

Bijeenkomst over 'Putin's wars'

Mede namens EAST (Universiteit van Amsterdam) nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst met Marcel H. van Herpen (directeur van de Cicero Foundation, Maastricht & Parijs) ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek

Putin’s Wars – The Rise of Russia’s New Imperialism
(Rowman & Littefield 2014, 276 pag., paperback, € 27,95) op

vrijdag 27 juni 2014 van 17 tot 19 uur bij boekhandel Pegasus, Singel 367, Amsterdam.

Het boek biedt de eerste systematische analyse van de twee oorlogen die Poetin voerde, waarbij de Tweede Tsjetsjeense Oorlog en de oorlog tegen Georgië in 2008 in hun brede historische context worden geplaatst. Gebaseerd op uitgebreide oorspronkelijk Russische bronnen analyseert Van Herpen gedetailleerd hoe Poetins oorlogen werden voorbereid en geleid, en waarom zij leidden tot het plegen van oorlogsmisdaden en genocide. Hij laat zien hoe deze conflicten functioneerden als consolidatie en legitimatie van Poetins regime en hoe zij verbonden zijn met een derde ‘interne oorlog’, gevoerd door het Kremlin tegen de oppositie.
De auteur toont overtuigend aan dat het Kremlin – gesteund door de geheime diensten, de Orthodoxe Kerk, de jeugdbeweging ‘Nasji’ en de gerehabiliteerde kozakken – zich voorbereidt op een revival van het imperium, meest recent in de vorm van een ‘Euraziatische Unie’.
 

Eerder publiceerde Van Herpen Putinism – The Slow Rise of a Radical Right Regime in Russia (Palgrave Macmillan 2013, 278 pag., geb., € 88,95). In deze uitgave gaat hij in op de ideologie van Poetin en analyseert hij de overeenkomsten tussen het huidige Rusland en de Republiek van Weimar.

Marcel van Herpen gaat tijdens de bijeenkomst in op beide boeken en op de actualiteit van de burgeroorlog in Oekraïne; een conflict dat hij in zijn boek Putin’s Wars voorspelt!

Iedereen is welkom en de toegang is gratis!

Search engine powered by ElasticSuite