Taal

Mateiu Caragiales 'Schelmen van het Oude Hof' in Rotterdam

EASTWARDS en Carmen Sylvia Foundation: Rumanian Cultural Center Rotterdam organiseren op donderdag 10 oktober een dubbel cultureel evenement, een avond met literatuur en film ter gelegenheid van de vertaling van Jan Willem Bos van de roman Schelmen van het Oude Hof (Craii de Curtea-Veche) door Mateiu I. Caragiale in het Nederlands.

In 1995 verfilmde Mircea Veroiu het boek, met Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Albulescu, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu en Gheorghe Dinică als cast.
Deze avond is voor het Roemeense publiek in Nederland en de Nederlandse vrienden die geïnteresseerd zijn in de Roemeense taal en cultuur een unieke gelegenheid om het boek en de gelijknamige film te (her)ontdekken en de sfeer van het Boekarest van 100 jaar geleden te proeven.

Vertaler Jan Willem Bos verzorgt deze avond de inleiding en presentatie van het boek, waarna de vertoning van de gelijknamige film volgt. Uitgeverij Pegasus is aanwezig zijn voor verkoop van de boeken.

Donderdag 10 oktober, aanvang 19.30 uur
Adres: Goethe-instituut, Westersingel 9, Rotterdam

Inleiding en film (zonder ondertitels) zijn in het Roemeens.
Tickets: 8 euro (incl. Een drankje). Contante betaling.
Het is noodzakelijk de tickets vooraf te reserveren per e-mail op info@eastwards.nl.

Dit evenement wordt ondersteund door de Carmen Sylva Foundation: Romanian Cultural Center Rotterdam, ICR Brussels en het National Center of Cinematography / Romanian Film Centre. Speciale dank aan Goethe-Institut Niederlande.

Mateiu Caragiales 'Schelmen van het Oude Hof' in Rotterdam
Search engine powered by ElasticSuite