Taal

Presentatie Hester den Boer, 'Onderdrukt door de verlosser'

Beste mensen,

Graag nodigen wij u uit voor de boekpresentatie, met vertoning van foto’s, van

Onderdrukt door de verlosser
 door Hester den Boer
(Atlas Contact | 240 pagina's | paperback | € 21,99)

op vrijdag 25 januari van 17.00 tot 19.00 uur bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Hester den Boer komt vertellen over haar onderzoek in Rusland naar de rol van het stalinistisch verleden in het Rusland van nu. Daarbij zullen ook haar foto’s worden vertoond.

Hester den Boer, onderzoeksjournalist en fotograaf, onderzoekt in ‘Onderdrukt door de verlosser’ de rol die het stalinistische verleden speelt in het Rusland van nu. In de periode dat Jozef Stalin aan de macht was (1924-1953) werden miljoenen mensen in goelagkampen gevangengezet, verbannen of geëxecuteerd. Pas eind jaren tachtig doorbrak Gorbatsjov het officiële stilzwijgen hierover, maar een echte afrekening met het verleden heeft Rusland nooit gekend. In de staatspropaganda wordt Stalin neergezet als een groot leider en volgens recente opiniepeilingen is hij uitgegroeid tot de populairste historische figuur onder de Russen. 
Den Boer reisde zes maanden door Rusland en bezocht voormalige goelagkampen en ballingsoorden in Siberië. Ze sprak met oud-gevangenen, met nabestaanden die nog steeds niet weten wat er met hun familie is gebeurd en met onderzoekers van de Stalin-terreur die nu worden vervolgd. Hoe kan het dat mensen een leider blijven vereren die miljoenen mensen de dood in stuurde? Waarom wint Stalin juist nu aan populariteit en welke parallellen zijn er met het heden?
In korte tijd heeft het boek al veel media-aandacht gekregen, onder andere bij ‘Nooit Meer Slapen’ van de VPRO en met stukken in de NRC en de Groene Amsterdammer. In samenwerking met de laatstgenoemde werd er een debat georganiseerd omtrent het verschijnen van dit boek in de Melkweg , waar haar foto’s nog tot zondag 3 februari te zien zijn.
U bent van harte uitgenodigd. Graag horen we of u aanwezig zult zijn.
Telefoon (020) 623 11 38 of via winkel@pegasusboek.nl
 
Tot volgende week vrijdag!
de medewekers van Pegasus

Presentatie Hester den Boer, 'Onderdrukt door de verlosser'
Search engine powered by ElasticSuite