Taal

Film 'Een grillige zomer' in het Goethe-instituut Amsterdam

Op woensdag 5 september om 19:30 uur bent u van harte welkom bij de door het Tsjechisch Instuut georganiseerde filmclub, ditmaal in het Goethe-Instituut in Amsterdam. Na het schitterende weer deze zomer is het niet meer dan passend dat de film 'Een grillige zomer‘ van Jiří Menzel, naar het boek van Vladislav Vančura, op het programma staat.

Een inleiding bij de film zal worden gegeven door Kees Mercks, wiens Nederlandse vertaling van het boek vorig jaar bij Pegasus verscheen.

Tsjechoslowakije | Comedy | 1967 | Jiří Menzel  | Tsjechisch met Engelse ondertiteling | 74 min
Naar het boek van Vladislav Vančura.

Scenario: Václav Nývlt, Jiří Menzel

Met: Rudolf Hrušínský, Míla Myslíková, Vlastimil Brodský, František Řehák, Jana Preissová, Jiří Menzel, Bohuš Záhorský en Vlasta Jelínková.

Deur open: 19:00
Begin programma: 19:30

'Een saai, half ingeslapen stadje, een zwembad in de rivier, een druilerige zomer, verveling alom. Totdat de rust verstoord wordt door de komst van een rondtrekkend circusartiest met zijn bevallige assistente, die hun kamp opslaan op het stadsplein. De badmeester, de majoor en de abbé denken er het hunne van en raken ieder voor zich verstrikt in hun pogingen het de bevallige assistente naar de zin te maken.'

Film 'Een grillige zomer' in het Goethe-instituut Amsterdam
Search engine powered by ElasticSuite