Taal

Lezing Emmanuel Waegemans

Uitnodiging

voor het bijwonen van een lezing door Emmanuel Waegemans over Poesjkin als politieke dichter, ter gelegenheid van de verschijning van het gelijknamige boek.

Op 11 maart 2016 van 17.00 tot 19.00 uur
bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Poesjkin als politieke dichter – De Tsaar dan wel het volk
(samenstelling Vladimir Ronin, inleiding & toelichting Emmanuel Waegemans, illustraties Michaïl Zlatovski, vertaling Hans Boland)
Benerus 2016, 130 blz., gebonden: € 16,- 

Aleksandr Poesjkin (1799-1837) is de populairste schrijver in Rusland. Iedereen heeft hem gelezen, kent gedichten van hem uit zijn hoofd, in het alledaagse leven en in het openbare discours is hij alom aanwezig. Overal in het land vind je zijn standbeelden en zijn straten en pleinen naar hem vernoemd. Die aantrekkingskracht en magie is uitzonderlijk. Deze bundel brengt één aspect van Poesjkins werk naar voren: niet zijn liefdes- of natuurgedichten, niet de filosofische lyriek van zijn laatste jaren, maar zijn politieke poëzie. Een representatieve bloemlezing van zijn politiek gedachtegoed, van in zijn studentenjaren – met veel vrijheidslievende gedichten en venijnige epigrammen – tot zijn verbanning en zijn terugkeer naar Petersburg na de mislukte opstand van 1825. In een inleidend hoofdstuk wordt de evolutie van zijn politiek ‘programma’ geschetst. De gedichten worden uitvoerig toegelicht. Het boek is geïllustreerd met tien originele tekeningen van een van Ruslands grootste politieke cartoonisten.

Iedereen is welkom en de toegang is vrij!
Aanmelden: winkel@pegasusboek.nl of 020-623 11 38

Met vriendelijke groet,
Alle medewerkers van Pegasus

Search engine powered by ElasticSuite