Taal

Lezing Frank Westerman

Datum: Vrijdag 1 juni 2018, inloop 17.30 / aanvang 18.00 uur
Kosten: € 7,50 incl. drankje na de lezing.
Plaats: Pegasus Boekhandel, Singel 367, 1012 WL Amsterdam

Deze lezing wordt gehouden in het kader van de rondreis Het land van Tito: een eeuw Joegoslavische geschiedenis die Apollon Travel van 20 t/m 28 oktober 2018 organi-seert, maar is bedoeld voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is. Heeft u belangstelling voor de 9-daagse reis naar het land van Tito? Bezoekt u dan de website www.apollontravel.nl of neem contact op met Tine Aerts 06-28994443 | info@apollontravel.nl

Tijdens de lezing vertelt auteur Frank Westerman over zijn ervaringen in voormalig Joegoslavië. Frank Westerman was tijdens de Joegoslavische burgeroorlog correspondent voor De Volkskrant in Belgrado. Hij reisde de frontlinies af en deed verslag van de religieuze en etnische geweldsuitbarstingen. Ook interviewde hij in 1993 A. den Doolaard, de avonturier en schrijver die al voor de Tweede Wereldoorlog prachtige romans schreef over de onrustige geest van de Balkan. Westerman legde zijn reisverhalen vast in De brug over de Tara.

In 2015 keerde Westerman terug voor de herdenking van de val van Srebrenica, twintig jaar na dato en hij beschreef zijn ervaringen in het bekroonde De slag om Srebrenica. Voor de documentaireserie De Brug (KRO-NCRV) deed hij dit jaar samen met De Correspondent-journaliste Maite Vermeulen verslag van de ontwikkelingen in de Bosnische stad Mostar, met haar beroemde Stari Most-brug. Zij gingen op zoek naar tekenen van toenadering tussen de bevolkingsgroepen, nu de eeuwenoude brug over de Neretva hersteld is.

De lezing van Westerman vindt plaats in het kader van de 9-daagse reis naar voormalig Joegoslavië van Apollon Travel. Belangstellenden krijgen na de pauze informatie hierover van reisleiders Sabien Onvlee (historicus) en Robert Slagt (trainer, journalist).
De rondreis leidt in negen dagen langs vier landen die het hart vormden van Joegoslavië: Servië, Bosnië, Kroatië en Montenegro. We volgen het spoor van het leven van Josip Broz ‘Tito’ en bezoeken zijn paleis en graf in Belgrado, zijn blauwe privé-trein waarmee hij Joegoslavië doorkruiste en zijn villa in Kotor aan de Montenegrijnse kust. Ook doen we prachtige steden aan als Sarajevo, Mostar en Dubrovnik en bezoeken we Srebrenica, waar zich een van de grote drama’s van de Joegoslavische burgeroorlog afspeelde. Maar we genieten ook van het prachtige berglandschap, de mediterrane kust en culturele hoogtepun-ten zoals de oude Ottomaanse brug over de Drina en het klooster van Budva. 

lezing Frank Westerman
Search engine powered by ElasticSuite