Taal

Lezing Iris Koppe over 'Elena. Berichten uit de schuilkelder'

Beste lezer,

Met veel genoegen nodigen Pegasus en Iris Koppe je uit voor de lezing over:

Elena
Berichten uit de schuilkelder

De lezing vindt plaats op donderdag 17 november bij Pegasus Boekhandel (Singel 367, Amsterdam).

Programma:
16.45 uur: Inloop
17.00 uur: Welkom
17.15 uur: Iris Koppe vertelt over het onstaan van Elena
18.00 uur: Vragenronde voor publiek
18.15 uur: Napraten met een drankje


Over Elena:
Toen op 24 februari 2022 Rusland Oekraïne binnenviel, sloeg Elena zoals duizenden landgenoten op de vlucht. In betere tijden was Elena in Kyiv de docente Russisch van journalist en schrijver Iris Koppe, ze hadden altijd contact gehouden. Nu schreef Elena vanaf de eerste dag van de invasie aan Iris over de onvoorstelbare tragedie waarin zij en haar landgenoten zich plotseling bevonden – hoe ze van de ene minuut op de andere haar vertrouwde leven vaarwel moest zeggen; hoe haar enige zoon Maks achterbleef om zijn land te verdedigen; hoe zijn vrouw en dochters naar Italië vluchtten om daar in onzekerheid en stress een nieuw bestaan op te bouwen. Elena’s ooggetuigenverslagen van de oorlog, die eerder in de Volkskrant verschenen, vormen een uniek en persoonlijk document over een oorlog die zich zo dichtbij afspeelt.

Iris Koppe (1985) studeerde politicologie en Russisch aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft columns en artikelen voor onder meer de Volkskrant. Ze publiceerde eerder twee romans en twee biografieën, waaronder Lev, over de Oekraïense voetballer Jevgeni Levtsjenko.

Wij hopen je 17 november te kunnen verwelkomen. Graag horen wij via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch (020 623 11 38) of je aanwezig zult zijn.

Lezing Iris Koppe over 'Elena. Berichten uit de schuilkelder'
Search engine powered by ElasticSuite