Taal

Lezing Olaf Koens

Wij nodigen u van harte uit tot het bijwonen van een lezing door Olaf Koens, naar aanleiding van zijn boek Oorlog en kermis (Prometheus 2015, 280 blz., € 17,95).
Hij schreef dit boek ter afsluiting van zijn correspondentschap in Rusland. Van het boek is intussen de vijfde druk verschenen. Sinds september jl. woont en werkt Olaf Koens als correspondent in Israël.

vrijdag 29 januari van 17 tot 19 uur
bij boekhandel Pegasus,
(Singel 367, 1012 WL Amsterdam)

In Rusland is alles waar en klopt niets. In Oorlog en kermis trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog. Hij spreekt met hooligans en helden, met walvisvangers en waarzeggers. De hallucinante, soms krankzinnige verhalen schijnen een nieuw licht op het land waar absurdisme de norm is.
Oorlog en kermis is een betrokken, persoonlijk, ruw en realistisch portret van een land in verandering.

Olaf Koens (Châtillon-sur-Seine, 1985) is schrijver en journalist. Hij publiceerde eerder Koorddansen in de Kaukasus - Reis door Ruslands onbeheersbare achtertuin (Nieuw Amsterdam 2012, 256 blz., pap., € 19,95)
Hij werkt voor de Volkskrant en RTL Nieuws. In 2015 werd hij door het vakblad Villamedia uitgeroepen tot journalist van het jaar.

Search engine powered by ElasticSuite