Taal

Lezing ‘Transsylvanië; zoektocht naar een nieuw begin’

Beste lezer,

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst over Transsylvanië, ‘Zoektocht naar een nieuw begin’

op donderdag 21 maart van 17:00 tot 19:00 uur bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Transsylvanië behoorde tot het eind van de Eerste Wereldoorlog tot het koninkrijk Hongarije, met als gevolg dat de gehele aristocratische bovenlaag uit Hongaren bestond. Die lange Hongaarse dominantie werd een halt toegeroepen toen men aan het einde van de Eerste Wereldoorlog de regio Transsylvanië aan Roemenië toewees. De mensen die eens behoorden tot de machtigste Hongaarse aristocratische families, belandden in het naoorlogse Roemenië in een ongecontroleerde vrije val. Inmiddels nemen de nazaten van de oude aristocratie op papier weer als volwaardig burger deel aan de maatschappij.

Hun persoonlijke verhalen vormen een reconstructie van het historische drama dat zich vanaf het begin van de vorige eeuw in deze hoek van Centraal-Europa voltrok. Met het, zwaar tot de verbeelding sprekende, Transsylvanische landschap als achtergrond, laten wij ons leiden door de verhalen van die mensen en hun veelbewogen geschiedenis.

Deze lezing door Tibor Bérczes wordt gehouden in het kader van de 9-daagse rondreis van Apollon Travel, maar is voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in Centraal-Europa en deze fascinerende geschiedenis.
Tibor Bérczes (1956) studeerde aan de Universiteit van Boedapest en werkt sinds de jaren negentig als gids in Centraal-Europa. Naast dit werk vertaalt hij Nederlandse literatuur (o.a. Geert Mak, Gerard Reve en Jaap Scholten) en schrijft boeken over de Nederlandse cultuur.

U bent van harte uitgenodigd! We verzoeken u wel om ons te laten weten of u aanwezig zult zijn.
Telefonisch - (020) 623 11 38 - of via winkel@pegasusboek.nl
 
Tot donderdag,
de medewerkers van Pegasus
Lezing ‘Transsylvanië; zoektocht naar een nieuw begin’
Search engine powered by ElasticSuite