Taal

Pegasus leesclub (deel 3)

De derde editie van de Pegasus leesclub komt eraan! U bent van harte uitgenodigd. Nadat we eerst 'Zulajka opent haar ogen' van Guzel Jachina hebben besproken en daarna 'De akte van mijn moeder' van András Forgách is het nu de beurt aan 'Sinds tweeduizend jaar' van de Roemeense schrijver Mihail Sebastian.

Beschrijving van het boek:

In het Roemenië van begin jaren twintig komt een jonge Joodse student tot de ontdekking dat hij zich niet langer thuis voelt in de wereld. Hij wordt bedreigd en in elkaar geslagen door antisemitische medestudenten, maar voelt zich ook niet verwant met zijn Joodse leeftijdsgenoten. Hij wandelt door de straten van de hoofdstad, waar hij gokt, drinkt en spreekt met revolutionairen, fanatici en libertijnen. Van Boekarest tot Parijs probeert hij een manier te vinden om zich te verhouden tot de vijandige duisternis die over Europa valt. 

Sinds tweeduizend jaarverscheen voor het eerst in 1934 en is een heldere, vaak schokkende kroniek over veerkracht en wanhoop in tijden van populistische retoriek en oorlogsdreiging.

Hoe werkt het?

Het lezen doet u uiteraard zelf. Stuur ons een mailtje als u mee wilt doen. Voor € 22,99 koopt u een boek (€ 20,99) en toegangsbewijs (€2,-). Boek en ticket kunt u dan ophalen in de winkel, of thuis toegestuurd krijgen (in het tweede geval zijn er wel verzendkosten aan verbonden). Wij zorgen in ruil daarvoor voor de locatie, hapjes en drankjes, en een lopende discussie.
Let op: dit evenement is alleen toegankelijk voor mensen met een ticket. Dit ticket is verkrijgbaar bij aanschaf van het boek in onze (web-)winkel.

Er zijn geen specifieke regels bij de leesclub. Het gaat vooral om de gezelligheid van samen napraten over een mooie uitgave. U kunt de passages die u mooi of juist afschuwelijk vond voorlezen, vertellen wat u zo raakte in uw favoriete stukken, recensies onderuit halen, of gewoon zitten en luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Of u nou een literatuurcriticus of een onervaren lezer bent; wij zijn van iedereen even benieuwd wat ze van het boek vinden.


Stuur een mailtje naar pegasus@pegasusboek.nl als u mee wilt doen. Zorg ervoor dat de volgende informatie in de mail staat:

- Voor- en achternaam
- Of u het boek en ticket wilt ophalen (€ 22,99).
- Of u het boek en ticket thuis wilt ontvangen (€ 26,49). Stuur in dit geval ook uw adresgegevens mee.
- Wij sturen een bevestiging wanneer de aanmelding is ontvangen en maken een persoonlijk ticket. U kunt afrekenen in de winkel, of het bedrag overmaken naar NL78ABNA0411763962 t.n.v Pegasus onder vermelding ‘leesclub’. Zodra wij de betaling binnen hebben ontvangt u het boek en ticket!

We hopen u 26 juni te kunnen begroeten!

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus Uitgeverij & Boekhandel

Pegasus leesclub (deel 3)
Search engine powered by ElasticSuite