Taal

Presentatie fotobiografie Tsjechov

Amsterdam, 31 december 2015

L.S.,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de feestelijke presentatie van de Nederlandse editie van
Tsjechov – Een fotobiografie van Peter Urban
(vertaling uit het Duits van Berd Ruttenberg, briefvertalingen uit het Russisch door Anne Stoffel),
Hoogland & Van Klaveren 2015, 352 blz., gebonden: € 49,50.

De presentatie vindt plaats op vrijdag 8 januari 2016 tussen 17 en 19 uur
bij boekhandel Pegasus, Singel 367, 1012 WL Amsterdam.

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Lisette Lewin, waarna zij enige facetten van het leven van de schrijver onder de aandacht brengt. Wouter van Oorschot leest daarna enkele fragmenten voor waaruit het meesterschap van Tsjechov blijkt.

‘Tsjechov – Een fotobiografie geeft door middel van een grote hoeveelheid foto’s, brieven en documenten een openhartig en ontroerend portret van het leven van één van de voornaamste Russische schrijvers, Anton Tsjechov. In zijn brieven becommentarieert Tsjechov het literaire, sociale en politieke milieu van zijn tijd. Hierdoor krijgt men tevens een prachtig beeld van de Russische tijdgeest aan het eind van de negentiende eeuw.’

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Wel horen we graag van u of u de presentatie bijwoont. Aanmeldingen: winkel@pegasusboek.nl of telefonisch 020 6231138.


Noteer alvast in uw agenda:

vrijdag 22 januari om 20 uur Russische salon in Cultuur- & Muziekcafé De Koning, Hilversum
met vertoning van Jessica Gorter 900 dagen – Mythe en werkelijkheid van het beleg van Leningrad. Toegang: € 5,-. Aanmelden: Russischesalon@hotmail.com of 0651588546 (Wim Bosch) 

vrijdag 27 januari: Lezing door Olaf Koens naar aanleiding van zijn boek Oorlog en kermis, Prometheus 2015, 232 blz., pap., € 17,95 (Met dit boek sloot hij zijn correspondentschap in Rusland af, voordat hij in september naar zijn nieuwe standplaats Israël vertrok.)

Graag maken we van de gelegenheid gebruik u een goed 2016 toe te wensen.

Met vriendelijke groet,

Alle medewerkers van Pegasus

Search engine powered by ElasticSuite