Taal

Presentatie Hans Boland

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de feestelijke presentatie van de herziene uitgave van

Mijn Russische ziel van vertaler/schrijver Hans Boland
(Pegasus 2015, 164 blz., pap.: € 17,50)

op vrijdag 27 maart van 17 tot 19 uur.

Tien jaar na de eerste publicatie van 'Mijn Russische ziel' is het boek aan een heruitgave toe. Niet dat er veel is veranderd in Rusland. Maar de wederopleving van de Koude Oorlog en van Ruslands militaire agressie op Europees grondgebied geeft een afgrondelijke diepte aan Bolands gedachten over de Russische geschiedenis en ‘volksgeest’. In deze herziene versie zijn details waar mogelijk weggezeefd, waardoor de hoofdzaken meer tot hun recht komen.

Hans Boland heeft vier historische fasen van Rusland aan den lijve ondervonden: de Stagnatie van Brezjnev, de Perestrojka van Gorbatsjov, het Wilde Oosten van Jeltsin en de Repressie van Poetin. Hij woonde vijf jaar in Sint-Petersburg, waar hij hoofddocent Nederlands was aan de universiteit.
In 2014 weigerde hij de hoogste Russische culturele onderscheiding, de Poesjkin Medaille, aan te nemen uit handen van de president. In 2015 is hij onderscheiden met de Martinus Nijhoff Vertaalprijs.

Het eerste exemplaar zal door de auteur worden overhandigd aan Roel van Duijn.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Wel horen we graag van u of u aanwezig zult zijn en of u een gesigneerd exemplaar wilt reserveren. Opgave kan via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch: 020-6231138.

Search engine powered by ElasticSuite