Taal

Presentatie Helga Salemon, Russische ravage

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke presentatie van

Helga Salemon, Russische ravage
Leven met gewone Russen
(Pegasus | 208 pag. | pap.| ISBN 978 90 6143 451 1 | € 19,50)

op vrijdag 12 april van 17.00 tot 19.00 uur bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Het wordt een gevarieerde middag mét muziek en natuurlijk een versnapering om het verschijnen van Russische ravage te vieren. Helga Salemon zal aanwezig zijn en vertellen over haar boek en de totstandkoming. Daarna wordt het eerste exemplaar aangeboden aan Hans Boland

U bent van harte uitgenodigd. Wel vragen wij u ons te berichten of en met hoeveel mensen u aanwezig zult zijn; telefonisch 020-623 11 38 of via winkel@pegasusboek.nl.

Russische ravage bevat waargebeurde verhalen over die gewone Russen. De verhalen kwamen tot stand vanaf 2007, toen Helga Salemon voor bijna drie jaar naar Moskou vertrok om te gaan werken als tolk-vertaler/analist op de Nederlandse ambassade. Al vanaf het begin nam zij zich voor om 'in te burgeren' in de Russische maatschappij. Vooral door haar kennismaking met de energieke lesbische activiste Bootsman mondde dat streven uit in vele belevenissen, die Salemon gaandeweg een beeld gaven van de tragikomische alledaagse werkelijkheid in post-Sovjet Rusland.

Helga Salemon is journalist, analist, en tv- en radiocommentator. Ze specialiseert zich in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Daarbij probeert ze vooral de vaak bizarre Russische werkelijkheid begrijpelijk te maken voor een Nederlands publiek. In 'Russische ravage' leest u hoe Salemon zelf deel werd van die alledaagse gekte. Maar ook thema’s als Poetins heerschappij, corruptie, en onze ingewikkelde relatie met Rusland komen terug in dit boek.

Presentatie Helga Salemon, Russische ravage
Search engine powered by ElasticSuite