Taal

Presentatie 'Herinneringen' van Teffi

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van

Teffi, Herinneringen
Van Moskou naar de Zwarte Zee - 1919

op vrijdag 31 maart 2017 bij
Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Tijdens de presentatie wordt o.a. door vertaalster Lena Hemmink ingegaan op werk en achtergrond van Teffi. Bovendien wordt de middag verlevendigd door een optreden van de zanggroep Soroki  (de 'Exters'), die enkele liederen die in het boek genoemd worden, ten gehore zal brengen.

Honderd jaar geleden maakte de Russische Revolutie een einde aan het tsarenrijk Rusland. Veel Russische intellectuelen verlieten als gevolg daarvan hun vaderland, waaronder ook de humoristische schrijfster Teffi.

Nadezjda Aleksandrovna Lochvitskaja (1872-1952), zoals Teffi officieel heette, was in het Rusland van voor de Revolutie  een gevierd auteur. Net als het overgrote deel van de intelligentsia verwelkomde ze de politieke veranderingen. Na de machtsovername door de Bolsjewieken werd echter duidelijk dat zij, met haar adellijke afkomst en scherpe geest, groot gevaar liep te worden gearresteerd.

Deze 'Herinneringen' vormen haar grootste prozawerk, waarin de belangrijkste kenmerken van haar schrijverschap naar voren komen: met haar ironische humor, puntige psychologische portretten en poëtische intermezzo’s schept Teffi een kleurrijk beeld van de jaren rondom de Russische Revolutie en van het levenslot van vele van haar landgenoten op de vlucht.

We hopen u komende vrijdag te mogen verwelkomen.
Kunt u ons van uw aanwezigheid op de hoogte stellen via
020 - 623 11 38 of pegasus@pegasusboek.nl?

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Search engine powered by ElasticSuite