Taal

Presentatie Marek Šindelka

U I T N  O D I G I N G

Mede namens auteur Marek Šindelka, vertaler Edgar de Bruin, uitgeverij Das Mag en het Tsjechisch Centrum nodigen wij u van harte uit voor de feestelijke presentatie van:

Marek Šindelka: Anna in kaart gebracht
(uit het Tsjechisch vertaald door Edgar de Bruin)
Das Mag Uitgevers 2016, 216 blz., paperback: € 19,95.

op

VRIJDAG 23 SEPTEMBER VAN 17 TOT 19 UUR
bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam)

Marek Šindelka en Edgar de Bruin zullen beiden aanwezig zijn!

Tijdens de presentatie gaat Kees Mercks nader in op de huidige stand van zaken in de Tsjechische literatuur, en de Nederlandse vertalingen die er de laatste verschijnen en gaan verschijnen.
 

Iedereen is welkom en de toegang is gratis! Wij hopen u de 23e september te kunnen begroeten.

Over Anna in kaart gebracht:
'Wie is Anna? Door de ogen van haar te oude minnaar (een voortvluchtige architect), haar grootvader met een glazen oog en een schrijver die verhalen haat, komen we steeds meer te weten over deze mysterieuze jonge vrouw. Maar welke verteller kunnen we vertrouwen? Wie laat zich niet leiden door vooroordelen, ogenschijnlijk onschuldige misverstanden en onzekerheden? Wie kent Anna echt?

Deze fabelachtige mozaïekvertelling, die de moderne tijd op intelligente wijze ontleedt, is een kleinood vol verborgen parels. Een meerdimensionale plattegrond waarin de puzzelstukjes met elk perspectief meer op hun plaats vallen. Anna in kaart gebracht is een bestseller in Tsjechië, waar Marek Šindelka als een van de grootste schrijvers van zijn generatie wordt beschouwd.'


Speciale aanbieding
Uitgeverij Voetnoot heeft de serie Moldaviet op de markt gebracht met de mooiste korte verhalen uit de Tsjechische literatuur, met de nadruk op de twintigste en eenentwintigste eeuw. In principe gaat elke vertaling vergezeld van een nawoord. De prijzen van de afzonderlijke delen variëren van € 6,- tot € 9,-.
De prijs van de complete serie van 24 delen in één koop bedraagt nu € 100,-. Alleen op bestelling!

Nog steeds leverbaar
Tijdschrift voor Slavische Literatuur 71 – Tsjechisch nummer, 2015, 80 blz., € 7,50

Search engine powered by ElasticSuite