Taal

Presentatie Peter d'Hamecourt

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van

Peter d’Hamecourt
In het spoor van de Russische ziel
Dostojevski tussen Europa en Rusland
(uitgeverij Conserve,  248 pagina’s, ISBN 978 90 5429 431 3, € 19,99) 

op zaterdag 29 april vanaf 14.00 uur bij boekhandel Pegasus
(Singel 367, Amsterdam)

Om twee uur vindt de boekpresentatie plaats in boekhandel Pegasus, waar Natalia Konstantinova van reisorganisatie Voyage & Culture  het eerste exemplaar ontvangt uit handen van Peter d’Hamecourt. De middag loopt tot sluitingstijd (17.00 uur).

De flaptekst van het boek vertelt het volgende verhaal:
Fjodor Michajlovitsj Dostojevski vond de Duitsers dom, de Zwitsers oplichters en de Fransen doortrapte poseurs.
De schrijver trok in de negentiende eeuw een spoor door Europa. Hij reist onder meer naar Berlijn, Dresden, Bad Homburg, Baden-Baden, Bad Ems, Wiesbaden, Genève, Saxon-les-Bains, Vevey, Parijs en Turijn. Uiteindelijk keert hij terug naar Moskou en Sint Petersburg. Hij schreef er grote delen van zijn oeuvre en ontwikkelde er zijn gedachten over de rol van Rusland in de wereld .    
Europa was in zijn ogen ten prooi gevallen aan goddeloosheid. De Europese volkeren konden daarom maar op één manier worden gered: door de Russische ziel. Deze zou volgens hem het eeuwenoude onbegrip tussen Rusland en Europa worden opgelost. De huidige machthebbers in het Kremlin hebben het gedachtengoed van Dostojevski uit de negentiende eeuw omarmd en tot beleid gemaakt.
In dit boek volgt Peter d’Hamecourt Dostojevski’s spoor.

Peter d’Hamecourt (Vlaardingen, 1946) was twintig jaar het gezicht van Moskou van het NOS Journaal en Algemeen Dagblad. Dit is zijn tiende boek bij uitgeverij Conserve. Eerder verschenen succesvolle boeken over Moskou, Sint Petersburg, Napoleon, de culinaire kant van Rusland, een portret van Vladimir Poetin, de tweedelige reeks Rusland in oorlog. Ook verzorgde hij de eindredactie van In de spiegel – Nederlanders over Russen en Russen over Nederlanders.
 

Wij hopen dat u aanwezig wilt zijn. Kunt u ons dat voor 24 april via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch 020-623 11 38 doorgeven?

Met vriendelijke groet,
alle medewerkers van Pegasus

Search engine powered by ElasticSuite