Taal

Presentatie Vladislav Vančura, Een grillige zomer

U I T N O D I G I N G

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de presentatie van een nieuw deel in onze serie OOST!:

Vladislav Vančura, Een grillige zomer
in de vertaling van Kees Mercks
(OOST! 3, 112 pagina’s, paperback, € 16,00)

op vrijdag 30 juni van 17.00 uur tot 19.00 uur
bij Boekhandel Pegasus
(Singel 367 te Amsterdam)

Kees Mercks zal iets vertellen over de Tsjechische literatuur in het algemeen en de betekenis van Vančura's werk in het bijzonder.
Daarna zal het eerste exemplaar worden overhandigd worden aan De Processpecialisten, die de serie OOST! sponsoren.

Een saai, half ingeslapen stadje, een zwembad in de rivier, een druilerige zomer, verveling alom. Totdat de rust verstoord wordt door de komst van een rondtrekkend circusartiest met zijn bevallige assistente, die hun kamp opslaan op het stadsplein. De badmeester, de majoor en de abbé denken er het hunne van en raken ieder voor zich verstrikt in hun pogingen het de bevallige assistente naar de zin te maken.

Vladislav Vančura (1891-1942) is de schrijver van deze humoristische, maar ook nostalgische novelle uit 1926. Samen met zijn inmiddels bekendere tijdgenoot Karel Čapek  wordt hij gerekend tot de grote namen in het Tsjechische interbellum. Zowel de novelle als de verfilming ervan in 1967 werden klassiekers in de Tsjechische literatuur en filmografie. Gevleugeld werd de onderkoelde zinsnede van de badmeester: ‘Deze trant van een zomer komt me nogal ongelukkig voor.’

In de serie OOST! verschijnt nog niet eerder in Nederlandse vertaling gepubliceerd werk van Oost- en Midden-Europese schrijvers.

U bent van harte welkom. Graag horen wij telefonisch (020 623 11 38) of via winkel@pegasusboek.nl of u aanwezig zult zijn.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus
Search engine powered by ElasticSuite