Taal

Tweegesprek Sabaliauskaité en Krielaars / Aanmelden niet meer mogelijk

Beste Pegasus-vriend en -vriendin,

We zitten vol, helaas is aanmelden niet meer mogelijk!

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor een tweegesprek tussen Michel Krielaars en Kristina Sabaliauskaité over

Peters keizerin
(Prometheus 2022, 352 pag., € 22,50)

op donderdag 17 maart 2022 van 17.00 tot 19.00 uur
bij Pegasus (Singel 367)

Aanmelden is voor deze bijeenkomst noodzakelijk.

Michel Krielaars zal in gesprek gaan met de Litouwse schrijver Kristina Sabaliauskaité over Peters keizerin, haar roman over Marta Skowrońska, de straatarme boerendochter die uiteindelijk terechtkwam bij het Russische Hof. Het boek geldt als de bestverkochte roman in Litouwen aller tijden: er zijn meer dan 100.000 exemplaren van verkocht, op een totale bevolking van nog geen 3 miljoen mensen. Een unieke kans om deze bestsellerauteur in het echt te ontmoeten en spreken!

Kristina Sabaliauskaité en Michel Krielaars zullen spreken over het boek, maar ook over de actualiteit. Met zijn kennis van modern Rusland en haar scherpe blik op het historische Russische Rijk, bieden zij een unieke blik op de ontwikkelingen in het Oosten. Uiteraard is er de mogelijkheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

Voltaire noemde het ‘het Assepoester-verhaal van de achttiende eeuw’: hoe Marta Skowrońska, een straatarme boerendochter, werd uitgehuwelijkt aan een Zweedse dragonder, door een bende Russische soldaten werd verkracht, werd verkocht als seksslavin en terechtkwam bij het Russische Hof. Daar werd ze al spoedig ontdekt door tsaar Peter de Grote, met wie ze trouwde en twaalf kinderen kreeg, van wie er slechts twee volwassen zouden worden.

Peters keizerin is het buitengewone verhaal van deze Litouwse vrouw, die haar leven lang niet kon lezen maar het wel schopte tot keizerin Catharina I van Rusland. Kristina Sabaliauskaitė laat Catharina in deze schitterende historische roman zelf haar levensverhaal vertellen, vanaf haar sterfbed. Peters keizerin is een aangrijpende roman over een onmogelijk huwelijk dat tegelijk een culturele kloof tussen Oost en West laat zien, over de permanente perikelen binnen het Russische Rijk, over de stichting van de stad Sint-Petersburg en over de eenzame strijd die Catharina als vrouw haar leven lang moest voeren om te worden wie ze was.

Graag horen wij of u bij deze bijeenkomst aanwezig zult zijn. Aanmelden kan via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch 020-6231138.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Tweegesprek Sabaliauskaité en Krielaars / Aanmelden niet meer mogelijk
Search engine powered by ElasticSuite