Taal

Bijeenkomst ‘(Kunst)verzamelen bij de koffie’

Hierbij nodigen wij u van harte uit (deze keer op zaterdagochtend) voor de bijeenkomst

‘(Kunst)verzamelen bij de koffie’

die geheel in het teken zal staan van Russische kunst en kunstcollecties. De bijeenkomst vindt plaats op

zaterdagochtend 7 september om 11:00 uur bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam).

Op deze ochtend komt Pauline Michgelsen, specialist in Russische kunst, spreken over Russische kunstverzamelingen, van volkskunst en iconen tot de laatste tendensen. Daarnaast zal er informatie worden gegeven over de cursus Russische kunstgeschiedenis van het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg (NIP); meer informatie over deze cursus is via deze link te vinden. De bijeenkomst is uiteraard zowel toegankelijk voor geïnteresseerden in deze cursus als voor liefhebbers van Russische kunst.

Pauline Michgelsen studeerde Russische taal- en letterkunde in Amsterdam en specialiseerde zich in Russische kunst. Ze bezocht Rusland vele malen, kwam er in ateliers, musea en kunstcentra, organiseerde tentoonstellingen en beheerde in Amsterdam een gastatelier voor kunstenaars uit de voormalige Sovjet-Unie. Sinds 1985 schrijft ze regelmatig over Russische kunst en cultuur. In augustus 2013 verscheen haar Portret van Rusland; een kleine kunstgeschiedenis. Hierin vertelt ze aan de hand van een aantal kunstwerken - vooral portretten - over hoogte- en dieptepunten uit de Russische kunst- en cultuurgeschiedenis.

U bent van harte uitgenodigd! Toegang is gratis, wel vragen wij u ons te berichten of en met hoeveel mensen u aanwezig zult zijn. Dat kan telefonisch via 020-623 11 38 of via e-mail naar winkel@pegasusboek.nl.

bijeenkomst ‘(Kunst)verzamelen bij de koffie’
Search engine powered by ElasticSuite