Taal

Boekpresentatie 'Ik ben moe en heb honger…' Ostarbeit - een documentaire

Wij nodigen u van harte uit voor de boekpresentatie van

Bas van der Plas 'Ik ben moe en heb honger…'
Ostarbeit - een documentaire

op vrijdagmiddag 13 september van 17:00 tot 19:00 uur bij Boekhandel Pegasus (Singel 367, Amsterdam).

Dit boek behandelt de geschiedenis van wat ‘Ostarbeit’ werd genoemd, een moderne vorm van slavernij in de oorlogsindustrie en de economie van de Duitse nazi’s. Het beschrijft de vaak dramatische lotgevallen van de vele miljoenen inwoners van de Sovjet-Unie die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar nazi-Duitsland werden gedeporteerd en daar werden ingezet voor dwangarbeid. Het leverde voor de slachtoffers onmenselijke omstandigheden op waarin velen de dood vonden. En zij die overleefden werden decennia later nog met de trauma’s geconfronteerd.

Een aangrijpend boek over een onderbelicht hoofdstuk van de Tweede Wereldoorlog.

Bas van der Plas (woonachtig in Estland) is schrijver en activist, gespecialiseerd in de geschiedenis, politiek en cultuur van de landen die ooit deel uitmaakten van de Sovjet-Unie. Hij is actief als coördinator van INSUDOK, een onafhankelijk informatie- en documentatiecentrum over de voormalige Sovjet-Unie en de landen van het GOS. Van zijn hand verscheen een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen rondom Rusland en de voormalige Sovjet-Unie, zowel over geschiedkundige als actuele thema’s. Daarnaast schrijft hij artikelen over deze onderwerpen voor diverse media en is hij regelmatig op de radio te horen als Ruslandkenner.


U bent van harte uitgenodigd! Toegang is gratis, wel vragen wij u ons te berichten of en met hoeveel mensen u aanwezig zult zijn. Dat kan telefonisch via 020-623 11 38 of via e-mail naar winkel@pegasusboek.nl.

boekpresentatie 'Ik ben moe en heb honger…' Ostarbeit - een documentaire
Search engine powered by ElasticSuite