Taal

Presentatie Lisa Weeda over 'Aleksandra' (vanaf 16.00 uur)

Donderdag 25 november, 16.00 uur.

let op, het tijdstip van aanvang is in verband met de nieuwe maatregelen aangepast. 

De Nederlands-Oekraïense Lisa Weeda is onder andere actief als schrijver, literair programmamaker en scenarist. In haar debuutroman 'Aleksandra' vertelt ze de indringende geschiedenis van een familie tussen Oost en West. 'Aleksandra' werd onder meer besproken in De Morgen en bij Brommer op zee.

Op zorgvuldige wijze brengt Weeda de parallellen in de Oekraïense geschiedenis in kaart. In een persoonlijk en vloeiend familieverhaal verbindt zij de Sovjetgeschiedenis met de separatistische ontwikkelingen in het huidige Loegansk.

Met alle literaire stijlmiddelen die tot haar beschikking staan vertelt Lisa Weeda een uitzonderlijke familiegeschiedenis, die begint bij haar grootmoeder Aleksandra. In 1942 wordt zij vanuit Oekraïne gedeporteerd en in Duitsland in de oorlogsindustrie tewerkgesteld. Haar kleindochter Lisa reist later naar haar grootmoeders geboorteplaats en ontmoet, op de vleugels van haar verbeelding, haar overgrootvader Nikolaj, die al bijna driekwart eeuw op zijn dochter zit te wachten. Samen met hem gaat ze op zoek naar sporen van haar neef, die tijdens het recentelijk opgelaaide conflict in Oost-Oekraïne is vermoord. 

Lisa Weeda zal bij ons in de winkel haar roman presenteren. Uiteraard is er achteraf gelegenheid om vragen te stellen, een exemplaar te laten signeren en een drankje te doen. 

We kijken uit naar jullie komst. Graag vragen we iedereen om zich van te voren aan te melden via winkel@pegasusboek.nl of telefonisch. Uiteraard is het vertonen van een geldig vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag bij binnenkomst verplicht. 

Dit evenement vindt plaats in onze boekhandel.

 

Presentatie Lisa Weeda over 'Aleksandra' (vanaf 16.00 uur)
Search engine powered by ElasticSuite