Taal

Dido Michielsen en Derk Sauer bij Pegasus

Onlangs verscheen Moscow Times – Het Russisch avontuur van Derk Sauer en Ellen Verbeek van Dido Michielsen (Nieuw Amsterdam 2013, 399 blz., pap., € 19,95). Naar aanleiding daarvan bezoeken Dido Michielsen en Derk Sauer op dinsdag 18 juni vanaf 17.00 uur boekhandel Pegasus. Zij zullen met de aanwezigen ingaan op de veranderingen die zich sinds de val van het communisme in Rusland hebben voorgedaan.  U kunt uw vragen vooraf bij ons bekendmaken.

 'Het journalistenechtpaar Derk Sauer en Ellen Verbeek verhuist in 1990 naar Moskou om daar een eigen uitgeverij te beginnen. Deze wordt tot hun verrassing een groot succes, dankzij Cosmopolitan en kranten als The Moscow Times en Vedemosti. Hun strijd voor persvrijheid is volgens de een hartverwarmend, volgens de ander naïef. In ieder geval liggen aan de basis van hun imperium een bijzondere liefdesrelatie en een bijna Hollands gezinsleven.

De avonturen van Sauer en Verbeek in het even kapitalistische als onvoorspelbare Rusland zijn fascinerend. De grillen van het Kremlin, de maffia, poging tot afpersen, dreiging met moord: weinig is ze bespaard gebleven, ontdekte schrijfster Dido Michielsen. Zij kreeg alle ruimte om dit unieke verhaal, dat ook een beeld geeft van de glamour en ontwikkeling van het hedendaagse Moskou, op te tekenen.

Dido Michielsen (1957) is freelance journaliste en schrijfster van enkele non-fictieboeken, waaronder Dochters van ver, belevenissen van een adoptiemoeder en Lisa en Lin, vijf weken terug in China (samen met Auke Kok).'

Search engine powered by ElasticSuite