Taal

Dubbelpresentatie Hans Boland

Beste lezer,

Met veel genoegen nodigen Uitgeverij Athenaeum en Boekhandel Pegasus je uit voor maar liefst TWEE boekpresentaties van Hans Boland:

Hans Boland, Lief leven

en

Joeri Felsen, Bedrog
Vertaald door Hans Boland

De presentatie vindt plaats op vrijdag 21 april bij Pegasus Boekhandel
(Singel 367, Amsterdam).

Programma:
16.00 uur: Inloop
16.15 uur: Welkom
Hans Boland zal vertellen over zijn nieuwste roman Lief leven
en over de achtergronden bij de vertaling van Bedrog van Joeri Felsen 
Vanaf ca.17.15 uur: Napraten met een drankje

Over Bedrog:

Bedrog, dat in dagboekvorm is geschreven, begint met de aankondiging van de komst van Ljolja. De schrijver, een zakenman, kent haar alleen uit verhalen. Al voor hij haar ziet weet hij dat zij zijn grote liefde moet worden. Daarvoor stelt hij dan ook alles in het werk...
We lezen over een obsessieve liefde, over overspel, horecabezoek, een wat teleurstellend uitje naar Bretag­ne, halve ontmoetingen – en vooral over zelfinzicht.

Joeri Felsen, wiens werk nu pas wordt herontdekt, wordt geprezen als ‘de Russische Proust’. Dat heeft hij te dan­ken aan de constructie van zijn vaak lange zinnen en aan de nauwgezette introspectie waaraan hij zichzelf onder­werpt bij zijn beleving van de liefde – en aan de niets ontziende wijze waarop hij het karakter en handelen van zijn vriendin beschrijft en analyseert.

Over Lief leven:

Lief leven vormt de neerslag van de grote liefde voor het land van herkomst van de auteur, Java, en zijn verliefdheid op ‘zijn jongen’, Teguh. Het resultaat bruist van stemmingswisselingen: van innige ontroering tot meedogenloze woede.
Er is sprake van vredig beleden fatalisme, Lebensbejahung en vooral ook een alles relativerende humor.

Voor zuiver denken is, ook in het geval van een dwars­denker als Hans Boland, zuiver taalgebruik een eerste vereiste.

Dat Boland op dat vlak onmiskenbaar talent heeft, bewijzen niet alleen zijn vertalingen van top­werken uit de Russische literatuur maar ook zijn drie romans, die hij zelf karakteriseert als ‘autobiografische verdichtsels’.

Dubbelpresentatie Hans Boland
Search engine powered by ElasticSuite