Taal

Lezing over Moldavië en presentatie 'Hartenvrouw'

Beste lezer,

Met veel plezier nodigen wij u, in samenwerking met Carmen Sylva Foundation - Romanian Cultural Centre, uit voor de eerste bijeenkomst sinds maanden: een lezing over Moldavië door Jan Willem Bos en de presentatie van Hartenvrouw, een roman van de Moldavische schrijver Iulian Ciocan (Pegasus 2020, 152 pag., pap., € 19,50). 

Vanzelfsprekend is het niet mogelijk om in onze winkel iets te organiseren, dus wijken we uit naar de mooie Dominicuskerk op de Spuistraat in Amsterdam.

Jan Willem Bos, vertaler Roemeens en zeer bekend met Roemenië en Moldavië, zal in zijn lezing ingaan op de geschiedenis van Moldavië en de huidige stand van zaken in deze regio. Daarnaast zal hij Hartenvrouw plaatsen in historische en hedendaagse context. We vervolgen de avond met een interview van Jan Willem Bos met Charlotte van Rooden, de vertaalster van Hartenvrouw.

Hartenvrouw is een verontrustende roman die met de nodige ironie de onderbuik van een corrupt systeem verkent. De schrijver laat het politieke toneel op zijn lelijkst zien en werpt daarbij een kritische blik op het Moldavië van na de val van het communisme.

Iulian Ciocan (1968, Chișinău, Moldavië) is romanschrijver, journalist en literair criticus. Ook is hij commentator bij Radio Free Europe. Zijn romans werden al in meerdere talen vertaald. ‘Hartenvrouw’ verscheen in 2018, en is zijn eerste roman in Nederlandse vertaling.


Na afloop is er nog de mogelijkheid tot napraten onder het genot van een versnapering. Naast Hartenvrouw zullen ook andere Roemeense titels te koop zijn.

Datum: donderdag 2 juli 2020
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Plaats: Dominicuskerk (Spuistraat 12, Amsterdam)

De route vanaf het Centraal Station kunt u hier vinden, parkeergelegenheid is ook in de buurt: P1 Parking Amsterdam Centraal en Qpark Nieuwendijk.

U bent van harte uitgenodigd, maar wij verzoeken u wel u aan te melden! Graag horen wij via pegasus@pegasusboek.nl of telefonisch 020-623 11 38 of u aanwezig zult zijn. We houden de coronaregels in de gaten, doet u dat ook?

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus
Carmen Sylva Foundation - Romanian Cultural Centre

 

 

 

 

Lezing over Moldavië en presentatie 'Hartenvrouw'
Search engine powered by ElasticSuite