Taal

Monument voor de Liefde - Mandelstam

Deze week: Osip en Nadezjda Mandelstam

Beste mensen,

Vrijdag 25 september a.s. zal vanaf 13.45 uur de onthulling plaatsvinden van het door Hanneke de Munck, Sietse Bakker en Chatsjatoer Bjely ontworpen gedenkbeeld voor Osip en Nadezjda Mandelstam: Monument voor de Liefde.
Het beeld staat in de Nadezjda Mandelstamstraat t/o nr. 16 in Amsterdam Zuidoost. U bent van harte uitgenodigd deze onthulling bij te wonen.

Voorafgaand aan deze feestelijke gelegenheid wordt op donderdagavond 24 september vanaf 20.00 uur een bijeenkomst georganiseerd in Perdu (Kloveniersburgwal 86, Amsterdam), gewijd aan Mandelstam.

Op deze avond kunt u onder andere het volgende verwachten:

- een korte lezing door Pavel Nerler, de voorzitter van de Mandelstamvereniging Moskou;
- de presentatie van de gelegenheidsuitgave Monument voor de Liefde van uitgeverij Pegasus, met o.a. niet eerder in het Nederlands uitgegeven gedichten van Osip Mandelstam, vertaald door Nina Targan Mouravi, enkele stukken over het Mandelstamproject en over de poëzie van Osip Mandelstam;
- de uitslag door de jury (Wim Honselaar en Eric Metz) van de door de Leerstoelgroep Slavische Talen en Culturen van de UvA uitgeschreven vertaalwedstrijd (organisatie Willem G. Weststeijn) van twee gedichten van Osip Mandelstam;
- een voordracht van enkele gedichten van Mandelstam door Nina Targan Mouravi.

De toegang voor deze avond is gratis, u wordt vriendelijk verzocht te reserveren op johannamldemunck@gmail.com onder vermelding van: Perdu 24 september.

Wij hopen u donderdagavond te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus


 

Search engine powered by ElasticSuite