Taal

Olga Sedakova in Amsterdam

Beste belangstellende,

Op donderdag 15 december a.s. is de Russische schrijfster Olga Sedakova in Amsterdam. Wij nodigen u uit voor een ontmoeting met deze belangrijke dichteres en essayiste!

Hieronder het programma:

17.00u: Olga Sedakova is te gast bij het college van Eric Metz in het P.C. Hoofthuis (zaal 1.15, Spuistraat 134, Amsterdam).
Daarna gezamenlijke wandeling naar Pegasus (Singel 367, Amsterdam).

ca. 18.15u: interview met Olga Sedakova door Willem Weststeijn en de presentatie van haar bundel Chinese reis en andere gedichten | Китайское путешествие и другие стихотворения (Slavische Cahiers 23). Sedakova zal enkele gedichten voordragen.


Olga Sedakova (Moskou 1949) is een van de belangrijkste hedendaagse Russische dichters. In de Sovjettijd kon ze nauwelijks publiceren. Nu staat ze hoog aangeschreven in de literaire wereld. Mee informatie over haar leven en werk is o.a. te vinden op: http://www.olgasedakova.com/eng/.

Eric Metz (1971) is sinds 2011 universitair docent vertaalwetenschap en Tsjechische letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij vertaalt voornamelijk hedendaagse poëzie uit het Russisch, het Tsjechisch, het Pools en het Oekraïens.

Willem G. Weststeijn is emeritus hoogleraar Slavische literatuur aan de UvA. De serie Slavische Cahiers, die de Stichting Slavische Literatuur samen met uitgeverij Pegasus uitbrengt, is op zijn initiatief gestart. Elk jaar verschijnen drie nieuwe delen, met minder bekende werken uit de Slavische literaturen.  

Wij nodigen u van harte uit bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. U kunt zich opgeven via winkel@pegasusboek.nl.
Wij hopen u donderdag de 15e te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

 

 


--
Pegasus uitgeverij en boekhandel
Postbus 11 470 1001 GL Amsterdam
Singel 367 1012 WL Amsterdam

tel +31 20 623 11 38
fax +31 20 620 34 78

pegasus@pegasusboek.nl
www.pegasusboek.nl

Search engine powered by ElasticSuite