Taal

Pegasus leesclub

PEGASUS LEESCLUB

Het gaat gebeuren! We organiseren op donderdag 14 maart om 19.00 onze eerste leesclub. We nodigen hierbij iedereen van harte uit om met ons mee te lezen.

We hebben voor de eerste editie het boek Zulajka opent haar ogen op de planning staan. Deze roman verscheen in 2015 in Rusland en werd na immens succes in eigen land al snel voor buitenlandse lezers vertaald. De Tataarse auteur, Guzel Jachina, won er verscheidene nationale én internationale prijzen mee. Na lovende recensies in onder andere NRC en De Volkskrant beleeft de Nederlandse vertaling al haar zevende druk. Dat klinkt als iets wat we gelezen moeten hebben!

Waar gaat het over?

Zulajka heeft weinig geluk in het leven. Haar man is onvriendelijk, haar schoonmoeder tiranniseert haar, en een gezond nageslacht laat ook op zich wachten. Haar leven wordt overhoop gehaald wanneer de Rode brigades binnenvallen en Zulajka en haar dorpsgenoten op transport worden gezet. Het lot van de Tataren en de schrijnende gevolgen van de deportaties worden door Jachina op een zintuiglijke en poëtische manier opgeschreven, iets wat de tragiek van de waargebeurde geschiedenis alleen maar versterkt. Ze is een auteur in de traditie van de klassieke schrijvers, en beschrijft op een wonderlijke manier niet alleen de tegenstrijdigheden en afstotelijkheden, maar ook de schoonheid van de menselijke ziel. Jachina, wiens eigen grootmoeder de transporten als klein meisje mee heeft gemaakt, is nu al een belangrijke stem in de moderne Russische literatuur.

Hoe werkt het?

Het lezen doe je zelf! Stuur ons een mailtje als je mee wilt doen. Voor € 17,00 koop je een boek en toegangsbewijs. Boek en ticket kun je dan ophalen in de winkel, of thuis toegestuurd krijgen (in het tweede geval zijn er wel verzendkosten aan verbonden). Wij zorgen in ruil daarvoor voor de locatie, hapjes en drankjes, en een lopende discussie. Let op: dit evenement is alleen toegankelijk voor mensen met een ticket. Dit ticket is verkrijgbaar bij aanschaf van het boek in onze (web-)winkel.

Er zijn geen specifieke regels bij de leesclub. Het gaat vooral om de gezelligheid van samen napraten over een mooie uitgave. Je kunt de passages die je mooi of juist afschuwelijk vond voorlezen, vertellen wat je zo raakte in je favoriete stukken, recensies onderuit halen, of gewoon zitten en luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Of je nou een literatuurcriticus of een onervaren lezer bent; wij zijn van iedereen even benieuwd wat ze van Zulajka opent haar ogen vinden.

Stuur een mailtje naar pegasus@pegasusboek.nl als je mee wilt doen. Zorg ervoor dat de volgende informatie in de mail staat:

-          Voor- en achternaam

-          Of je boek en ticket wilt ophalen (€ 17,00).

-          Of je het boek thuis wilt ontvangen (€ 22,50). Stuur in dit geval ook adresgegevens mee.

-          Wij sturen een bevestiging wanneer de aanmelding is ontvangen en maken een persoonlijk ticket. Je kunt afrekenen in de winkel, of het bedrag overmaken naar NL78ABNA0411763962 t.n.v Pegasus onder vermelding ‘leesclub’. Zodra wij de betaling binnen hebben ontvang je je boek en ticket!

Pegasus leesclub
Search engine powered by ElasticSuite