Taal

Pegasus leesclub, 4e editie

Laatste bericht: we hebben voor deze editie een enthousiaste groep lezers, en het moet ook niet té druk worden. Wil je ook een keer 'meelezen', meld je dan aan voor de volgende editie. 

Na een zeer geslaagde derde editie, zullen we op woensdag 11 september om 19.00 uur onze vierde leesclub organiseren. We nodigen hierbij iedereen van harte uit om met ons mee te lezen. De keuze is dit keer – na een Tartaarse, Hongaarse en Roemeense auteur - gevallen op de Tsjechische Marek Šindelka.

Het boek dat we gaan lezen is 'Materiaalmoeheid' van de hedendaagse Tsjechische auteur Marek Šindelka (1984). Šindelka ontving voor dit boek de Magnesia Litera, de belangrijkste literaire prijs van Tsjechië, en werd in 2017 genomineerd voor de European Union Prize for Literature. Daarnaast is het boek pasgeleden genomineerd voor de Europese Literatuurprijs van het Nederlands Letterenfonds, voor de beste hedendaagse Europese roman die in Nederlandse vertaling is verschenen. De uitslag is op 3 november dit jaar. Het boek is vertaald door Edgar de Bruin, die voor zijn vertaaloeuvre uit het Tsjechisch ook diverse prijzen heeft ontvangen, waaronder de Aleida Schotprijs en de vertaalprijs van het Nederlands Letterenfonds.

Waar gaat het over?
'Materiaalmoeheid' is het indrukwekkende verhaal van twee jonge broers die naar Europa proberen te vluchten. Al snel verliezen ze elkaar uit het oog, maar de lezer volgt hun ontberingen met een wisselende perspectief. Een niet-moraliserende roman waarin het fysieke de vertelling gestalte geeft. Het lichaam herinnert zich beter hoe te handelen dan de geest.

Hoe werkt het?
Het lezen doe je zelf! Stuur ons een mailtje als je mee wilt doen. Voor €24,99 koop je een boek en toegangsbewijs. Boek en ticket kun je dan ophalen in de winkel, of thuis toegestuurd krijgen (in het tweede geval komen er wel verzendkosten bij). Wij zorgen in ruil daarvoor voor de locatie, hapjes en drankjes, en een lopende discussie. Let op: dit evenement is alleen toegankelijk voor mensen met een ticket. Dit ticket is verkrijgbaar bij aanschaf van een boek in onze (web-)winkel.

Er zijn geen specifieke regels bij de leesclub. Het gaat vooral om de gezelligheid van samen napraten over een mooie uitgave. Je kunt de passages die je mooi of juist afschuwelijk vond voorlezen, vertellen wat je zo raakte in je favoriete stukken, recensies onderuit halen, of gewoon zitten en luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Of je nou een literatuurcriticus of een onervaren lezer bent; iedereen is welkom.
Stuur een mailtje naar pegasus@pegasusboek.nl als je mee wilt doen. Zorg ervoor dat de volgende informatie in de mail staat:

- Voor- en achternaam
- Of je boek en ticket wilt ophalen.
- Of je het boek thuis wilt ontvangen. Stuur in dit geval ook adresgegevens mee. Hier zijn verzendkosten aan verbonden.
- Wij sturen een bevestiging wanneer de aanmelding is ontvangen en maken een persoonlijk ticket. Je kunt afrekenen in de winkel, of het bedrag overmaken naar NL78 ABNA 0411763962 t.n.v Pegasus onder vermelding ‘leesclub’. Zodra wij de betaling binnen hebben ontvang je je boek en ticket!

Pegasus leesclub, 4e editie
Search engine powered by ElasticSuite