Taal

Presentatie 'De idealist' van Tomica Šćavina

Hierbij nodigen wij u mede namens de schrijfster, uitgeverij KLIN en vertaalster Sanja Kregar van harte uit voor de feestelijke presentatie van

De idealist van Tomica Šćavina
(KLIN 2018, 239 blz., paperback: € 18,50)

op vrijdag 16 februari van 17 tot 19 uur
bij boekhandel Pegasus (Singel367, Amsterdam)

Zowel de schrijfster als de vertaalster zijn bij de presentatie aanwezig.

De idealist is een vermakelijke roman over de jonge vrouw Niki, een doorzetter die ondanks een kansloos begin haar leven uiteindelijk op orde krijgt. In haar pogingen om het hoofd boven water te houden, komt ze in aanraking met een stel huichelachtige tweelingbroers die – ieder vanuit hun eigen motieven – mensen een geluksbehandeling bieden. Niki, die deze behandeling wil doorgronden, stuit op de duizelingwekkende ideeën van de uitvinder en natuurkundige Nikola Tesla. Ze begint erin te geloven, waardoor ze verder in de problemen raakt.
De roman speelt zich af op het Kroatische eiland Hvar, niet al te ver van Tesla’s geboorteplaats. Naast een inkijk in het leven van de eilandbewoners krijgen de lezers enkele actuele thema’s onder ogen, zoals het consumentisme, instantgeluk, het vermaak van de nieuwe rijken en genetische manipulatie. Een vlot geschreven boek met lekker lopende dialogen, een knipoog naar vele stereotypes en genoeg stof tot nadenken.

Tomica Šćavina is een populaire Kroatische schrijfster, columniste en radiodocumentairemaakster. Van beroep is ze psychologe. Tot op heden heeft ze twee romans gepubliceerd, twee verzamelingen columns, een poëziebundel en een kinderboek. Met haar roman De idealist uit 2013 heeft ze twee literaire prijzen gewonnen. Behalve als schrijfster werkt Tomica in haar eigen psychologische praktijk en als docente creativiteit bij het Instituut voor Toegepaste Wetenschappen (VERN) in Zagreb. De idealist is haar eerste vertaalde werk.


Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Wel horen we graag of u aanwezig zult zijn: 020 6231138 of winkel@pegasusboek.nl.
De voertaal is Engels.

Met vriendelijke groet,
de medewerkers van Pegasus

Search engine powered by ElasticSuite